BRUCE LEE - ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ (1940-1973) Μέρος 2ο



BRUCE LEE - ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ (1940-1973)

 Μέρος 2ο


Ο Bruce Lee αρχικά στο πρώτο του σχολείο που άνοιξε στο Σιάτλ δίδασκε ένα ποιο απλοποιημένο και τροποποιημένο Wing Chun εμπλουτισμένο με στοιχεία και από άλλα συστήματα kung-fu αλλά κυρίως με λακτίσματα από βόρειο kung-fu για να καλύψει την μακρινή απόσταση μάχης, αυτή την δική του εκδοχή ο Bruce την ονόμασε “Jun Fan Gung Fu”. Αργότερα ο Bruce ενώ αποκτούσε περισσότερες εμπειρίες στις πολεμικές τέχνες και εξελισσόταν ως μαχητής, αφαίρεσε αρκετά στοιχεία από το Wing Chun που πίστευε ότι ήταν περιττά, και πρόσθεσε δυτική πυγμαχία, και δυτική ξιφασκία αλλά και τεχνικές από άλλα στυλ όχι μόνο κινέζικα, αφού στην Αμερική δεν έχανε ευκαιρία να εξασκηθεί σε διάφορες τέχνες όπως Judo, Ju Jitsu, Hap Ki Do, Taekwon-Do, Ελληνορωμαϊκή πάλη, και πολλές άλλες με σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, έτσι ανέπτυξε μία τεχνοτροπία που κάλυπτε όλες τις αποστάσεις μάχης (κοντινή, μεσαία, μακρινή) καθώς και μάχη στο έδαφος ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει έναν δυνατότερο και ποιο μεγαλόσωμο αντίπαλο. Αυτή η μέθοδος μάχης που ανέπτυξε ο Bruce και συνεχώς την εξέλισσε την ονόμασε ο ίδιος “Jeet Kune Do”.

Στην πραγματικότητα ο Bruce Lee έχοντας τεράστια εμπειρία σε μάχες σώμα με σώμα μέσα από καυγάδες τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στην Αμερική αλλά και σε προκλήσεις που δεχόταν συνεχώς κυρίως όσο αποκτούσε περισσότερη αναγνώριση σαν μαχητής μετά από ανησυχίες πίστευε ότι οι παραδοσιακές πολεμικές τέχνες όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικές σε διάφορες συμπλοκές αλλά περιορίζουν και εγκλωβίζουν τον μαχητή στερεότυπα της κάθε παραδοσιακής πολεμικής τέχνης, θέλοντας να ξεφύγει από αυτά τα στερεότυπα δημιούργησε το Jeet Kune Do.
Η κύρια βάση του Jeet Kun Do ήταν Wing Chun, δυτική πυγμαχία και δυτική ξιφασκία. Ο Bruce μελετούσε διάφορες πολεμικές τέχνες, διάβαζε συνεχώς βιβλία πολεμικών τεχνών, δυτικής πυγμαχίας, ανατολικής και αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας ενώ παράλληλα γυμναζόταν καθημερινά πέντε ώρες την ημέρα μεθοδικά και σκληρά υιοθετώντας συνεχώς δυτικούς τρόπους προπόνησης για να βελτιώσει την τεχνική του και την φυσική κατάσταση όπως, τρέξιμο, ποδήλατο, μονόζυγο, ισομετρικές ασκήσεις και προπόνηση με βάρη. Εκτός από την σημασία που έδινε στον δυτικό τρόπο προπόνησης καθώς πίστευε ότι ήταν το κλειδί για την επιτυχία, έδινε επίσης μεγάλη σημασία στην διατροφή του.




Συνεχίζεται

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια