JEET KUNE DO: ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΡΑΠΟ


JEET KUNE DO: 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ 

ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΡΑΠΟ

Το "JEET KUNE DO: ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΡΑΠΟ" ανήκει σε μία σειρά από βιβλία σχετικά με το JEET KUNE DO και την φιλοσοφία του ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ που βασίζονται κυρίως στις σημειώσεις του ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ κυκλοφόρησαν μεταφρασμένα από τις “ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ”

Το 1970, ο Μπρους Λη υπέφερε από έναν τραυματισμό στην πλάτη που τον καθήλωσε στο κρεβάτι. Αντί ν' αφήσει το συγκεκριμένο γεγονός να περιορίσει την ανάπτυξή του στις πολεμικές τέχνες, άρχισε να διαβάζει μανιωδώς Ανατολική Φιλοσοφία και Δυτική Ψυχολογία, διαμορφώνοντας τις δικές του απόψεις σχετικά με την κατανόηση των πολεμικών τεχνών και της ζωής στην ολότητά τους.
Εκείνο το χρονικό διάστημα, ο Λη έγραψε 7 τόμους που περιείχαν τις σκέψεις, τις ιδέες και τις θέσεις του, καθώς και την έρευνα που είχε κάνει ο ίδιος σχετικά με την άοπλη μάχη και πώς οι αρχές που τη διέπουν εφαρμόζονται στην καθημερινή ζωή. Ένα μέρος από τις σημειώσεις του δημοσιεύτηκε μετά το θάνατό του το 1975, αλλά υπήρχε ακόμη πολύ ανέκδοτο υλικό.
Αυτό το βιβλίο αποτελεί ορόσημο για την πλήρη παρουσίαση του τζητ κουν ντo, της τέχνης που δημιούργησε ο Μπρους Λη. Η ανάπτυξη αυτού του μοναδικού είδους πολεμικής τέχνης, οι αρχές, οι κύριες τεχνικές καθώς και τα πλάνα μαθημάτων της, παρουσιάζονται μέσα από τα λόγια του ίδιου της του δημιουργού. Ορισμένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι τα σχέδια και οι επεξηγήσεις του Λη, οι αξιόλογες μελέτες του όσον αφορά τη φύση της μάχης, η επιτυχία που γνώρισε μέσα από τις πολεμικές τέχνες και η σημασία της θετικής νοητικής κατάστασης στην εξάσκηση του τζητ κουν ντο.
Φωτογραφίες από τις κινηματογραφικές ταινίες και τις προσωπικές στιγμές του βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του ανθρώπου και του έργου του. Επιπλέον, εμπεριέχονται κάποιες "Ερωτήσεις που κάθε μαχητής πρέπει να κάνει στον εαυτό του", τις οποίες χρησιμοποιούσε ο Λη με την πρόθεση να δώσει απαντήσεις ως μέρος της προσωπικής του ανάπτυξης, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. To Jeet Kune Do: Σχόλια του Bruce Lee επάνω στην Πολεμική Ατραπό είναι ένα βιβλίο που κάθε θαυμαστής του Μπρους Λη πρέπει να έχει.

Τίτλος πρωτότυπου: JEET KUNE DO - BRUCE LEE'S COMMENTARIES ON THE MARTIAL WAY
Συγγραφέας: BRUCE LEE
Εκδότης: ΟΞΥ
Μετάφραση: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Σελίδες: 400
Ημερομηνία Έκδοσης: 1999
ISBN: 960-8068-07-X

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια