KRAV MAGA


IMI LICHTENFELD ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ KRAV MAGA

KRAV MAGA

KRAV MAGA σημαίνει ΜΑΧΗ ΕΠΑΦΗΣ και είναι μία πολεμική προερχόμενη από το Ισραήλ. Δημιουργήθηκε από τον Imi Lichtenfeld για
τις ανάγκες του Ισραηλινού στρατού. Στην ουσία είναι ένα πολύ απλό πρακτικό σύστημα τακτικών άοπλης και ένοπλης αυτοάμυνας και μάχης σώμα με σώμα. Ο Imi γεννήθηκε στην Βουδαπέστη το 1910 και μεγάλωσε στην Μπρατισλάβα, Στα 13 του μπήκε σε ένα περιοδεύων τσίρκο και παρέμεινε 20 χρόνια. Ασχολήθηκε αρχικά με την άρση βαρών και την πάλη έκανε επιδείξεις δύναμης, στο τσίρκο γνώρισε ανθρώπους που του έμαθαν διάφορες πολεμικές τέχνες. Επίσης ασχολήθηκε ιδιαίτερα ενεργά με την κολύμβηση και την πυγμαχία. Το 1948 με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ ο Ιmi έγινε διευθύνων εκπαιδευτής φυσικής κατάστασης και krav maga στην IDF και υπηρέτησε για 20 χρόνια περίπου όπου ανέπτυξε και τελειοποίησε το krav maga. Το 1994 ο 'Ιμι άρχισε να εκπαιδεύει τον στρατό του Ισραήλ και τις επίλεκτες δυνάμεις στη φυσική κατάσταση, κολύμβηση, πάλη, χρήση του μαχαιριού. Όταν αποσύρθηκε ο Imi από τον στρατό προσάρμοσε το krav maga για τις ανάγκες των πολιτών. Ο Imi απεβίωσε στις 9 Ιανουαρίου 1998.

IMI LICHTENFELD

MASTER AVI MOYAL ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ IKMF

Στην Έλλάδα το krav maga εκπροσωπείται επίσημα από την ΙΚΜF μέσω του περιοδικού ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ από το 2006.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια