BAK MEI PAI KUNG FU

BAK MEI

BAK MEI PAI KUNG FU


Το Bak Mei Pai (Pak Mei Pai) είναι μία παραδοσιακή, εκρηκτική, επιθετική και θανατηφόρα πολεμική τέχνη που συνδυάζει την ταοϊστική και την πρακτική του Shaolin σε μία ενιαία μορφή μάχης. Περιέχει στοιχεία εξωτερικών και εσωτερικών πολεμικών τεχνών, χτυπήματα σε ζωτικά σημεία, κλειδώματα, ρίψεις και αρπαγές, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναπνοή και το Chi Kung που χρησιμοποιεί είναι ενσωματωμένο σε κάθε πτυχή της τέχνης. Περιέχει τα 5 ζώα του Shaolin: τίγρη, λεοπάρδαλη, γερανό, φίδι και δράκο με έντονη παρουσία στην τίγρη και την λεοπάρδαλη.
Η πολεμική τέχνη Bak Mei περιλαμβάνει αρκετά όπλα, τα σημαντικότερα είναι:
Gwun, Dan Dao, Dai Pa, Dang, Wu Dip Seung Dao.
Το Bak Mei Pai για να κυριαρχηθεί απαιτεί επίμονη και τρομερά απαιτητική σωματική εκπαίδευση αλλά και τις αρετές του σεβασμού της τιμής και της ταπεινότητας.

Το σύστημα ιδρύθηκε από έναν ταοϊστή μοναχό με το ψευδώνυμο Bak Mei που σημαίνει λευκό φρύδι, στην Κίνα το 1647. Ο Bak Mei ήταν ένας τρομερός μαχητής αλλά και μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, λέγεται ότι ήταν προδότης και ένας από τους πέντε μοναχούς που επέζησαν από την καταστροφή του ναού Shaolin


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια