JHOON RHEE (1932 - 2018)


Grandmaster Jhoon Rhee (1932-2018)

O Jhoon Rhee γεννήθηκε στις 7-1-1932 στην Κορέα, το πλήρες όνομα του είναι Jhoon Goo Rhee. Ξεκίνησε σε ηληκία 13 ετών εκπαίδευση στην πολεμική τέχνη Tae Kwon Do κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής κατοχής χωρίς την συγκατάθεση του πατέρα του υπό την καθοδήγηση του grandmaster Won Kook Lee στην ακαδημία Chung Do Kwan. Το 1957 μετανάστευσε στην Αμερική με το όνειρο να διδάξει Tae Kwon Do. Το 1962 άνοιξε το πρώτο του σχολείο Tae Kwon Do στην Ουάσιγκτον.
Το 1964 στο διεθνές πρωτάθλημα Karate που διοργάνωνε για αρκετά χρόνια ο grandmaster Ed Parker στο Λονγκ Μπιτς γνώρισε τον Bruce Lee, έγιναν φίλοι, έκαναν μαζί προπονήσεις και εν μέρη λόγο της επιρροής του Bruce Lee άρχισε να προσαρμόζει και να τροποποιεί την προσέγγιση του στις πολεμικές τέχνες.
Ο Jhoon Rhee έχει εισάγει και διαδώσει το Tae Kwon Do στην Αμερική, έχει παρευρεθεί και διοργανώσει αναρίθμητες επιδείξεις και πρωταθλήματα έχει διδάξει σε όλη την Αμερική και έχει σχεδιάσει προστατευτικό εξοπλισμό (γάντια και παπούτσια) για την αποφυγή τραυματισμών στους αγώνες. Επίσης έχει γράψει αρκετά βιβλία για το Tae Kwon Do. Το 1973 πρωταγωνίστησε στην ταινία "WHEN TAEKWONDO STRIKES" που γυρίστηκε στο Χονγκ Κονγκ.
Τo 1975 συναντήθηκε με τον Muhammad Ali και του δίδαξε μία γροθιά που την είχε διδαχθεί από τον Bruce Lee και την είχε ονομάσει “Accupunch” μία εξαιρετικά γρήγορη γροθιά που είναι σχεδόν αδύνατο να μπλοκαριστεί. Ο Muhammad Ali ζήτησε στον Jhoon Rhee να του την διδάξει αφού ο ίδιος δεν κατάφερε να την εμποδίσει και την χρησιμοποίησε στον αγώνα του εναντίον του John Frazier.

Ο Jhoon Rhee θεωρείται ως ο πατέρας του Tae Kwon Do στην Αμερική και είναι κάτοχος 10 Dan.

Στις 30 Απριλίου 2018 ο grandmaster Jhoon Rhee πέθανε στο νοσοκομείο Arlington της Βιρτζίνια σε ηλικία 86 ετών μετά από μακρά ασθένεια.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια