ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΗΝ ΖΩΗ 

ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ


Στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του '70 ως τα μέσα της δεκαετίας του '80 έχει κυκλοφορήσει ένας τεράστιος αριθμός βιβλίων και περιοδικών με εξώφυλλο τον ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ, αλλά το περιεχόμενο τους εκτός από το φωτογραφικό υλικό πoυ προερχόταν κυρίως από τις ταινίες του είχε ελάχιστη σχέση με την πραγματική ζωή του.
Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν τα περιοδικά: “ΚΑΡΑΤΕ”, “ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ”, “ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ”, “ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ”, “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ” τα οποία έκδιδε ο δάσκαλος του Καράτε κ. Τάσος Ανδρεάδης.



Το πρώτο σοβαρό Ελληνικό βιβλίο για τον ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ και την ζωή του ήταν ένα βιβλίο με τίτλο: “Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ” που εκδόθηκε το 1980 από τις “ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ” του κ. Ε. Περσίδη και στην ουσία ήταν μία συγκέντρωση γραπτών και φωτογραφικών ντοκουμέντων.



Ένα μικρό αλλά όμορφο βιβλίο του κ. Δ. Κολιοδήμου που ασχολείται με το κινηματογραφικό έργο του ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ κυκλοφόρησε το 1992 από τις εκδόσεις “ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ” με τίτλο “ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ: Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ”


Μία σειρά από βιβλία σχετικά με το JEET KUNE DO και την φιλοσοφία του ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ που βασίζονται κυρίως από τις σημειώσεις του ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ κυκλοφόρησαν μεταφρασμένα από τις “ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ”




"JEET KUNE DO ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ BRUCE LEE ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΡΑΠΟ" (1999)


"ΤΟ ΤΑΟ ΤΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ" (2004)


"ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ" (2004)


"Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ" (2005)




Ένα αξιόλογο και πολύ περιεκτικό αφιέρωμα για τα 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ έγινε στο 8ο συλλεκτικό τεύχος (Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2000) του περιοδικού “ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ” πριν μετονομαστεί σε “ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ” των εκδόσεων “ΑΛΚΙΜΑΧΟΝ” του κ. Δ. Τσετσέλη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια