Wong Fei-Hung (1847-1924) 黃飛鴻

Wong Fei-Hung (1847-1924) 黃飛鴻

Ο Wong Fei-Hung γεννήθηκε στις 9-7-1847 στην νότια Κίνα στην πόλη Foshan της επαρχίας Kwangtung κατά την διάρκεια της δυναστείας Ching, πατέρας του ήταν ο Wong Kei-Ying μάστερ του Hung Gar και μαθητής του Luk Ah-Choy, λαϊκός ήρωας της Κίνας και ένας από τους Δέκα Τίγρεις της Canton.

Σε ηλικία 5 ετών άρχισε εκπαίδευση στο Hung Gar Kung Fu, όμως επειδή ο πατέρας του ήταν αρχικά απρόθυμος να τον διδάξει ο Wong Fei-Hung έμαθε τα βασικά του Hung Gar από τον δάσκαλο του πατέρα του τον Luk Ah-Choy. Ο πατέρας ανέλαβε να τον διδάξει αργότερα και σε ηλικία 13 ετών ο Wong Fei-Hung ήταν ένας ολοκληρωμένος γνώστης πολεμικών τεχνών και μεγάλος μαχητής. Ο Wong Kei-Ying για να βγάλει τα προς το ζην συχνά πήγαινε μαζί με τον γιο του σε διάφορα χωριά πουλώντας φάρμακα και κάνοντας επιδείξεις πολεμικών τεχνών. Σε μία τέτοια επίδειξη ο Wong Kei-Ying αμφισβητήθηκε και δέχτηκε πρόκληση από ένα διάσημο δάσκαλο διαφορετικού στυλ Kung Fu και ο δεκατριάχρονος Wong Fei-Hung χρησιμοποιώντας το “Ng Long Ba Gwan Gwun” εξάλειψε τον αμφισβητία, και γρήγορα διαδόθηκε η φήμη.

Ο Wong Fei-Hung από μικρός βοηθώντας τον πατέρα του έμαθε βελονισμό και κινέζικη ιατρική.

Το 1863 άνοιξε ένα σχολείο πολεμικών τεχνών στην Kwangtung, το 1886 άνοιξε το “Po Chi Lam” κλινική στο Foshan βοηθώντας αρκετούς ασθενείς με την ιατρική και την συμπόνια του. Το 1919 όταν η Chin Woo Athletic Association άνοιξε ένα υποκατάστημα στην Kwangtung και ο Wong Fei-Hung προσκλήθηκε για να εκτελέσει την τελετή έναρξης.

Ο Wong Fei-Hung κατά την διάρκεια της ζωής του έγινε ένας διάσημος μαχητής, γιατρός και λαϊκός ήρωας της Κίνας, έγινε διάσημος για το “Λάκτισμα χωρίς Σκιά” (Μο Ying Gerk) τo οποίo τo διδάχθηκε από τον master Soung Fai-Tong. Επίσης είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε τέσσερις γιους. Είχε πολλούς διάσημους μαθητές, ένας από αυτούς ήταν ο Lam Sai Wing.

Ο Wong Fei-Hung πέθανε από ασθένεια στις 25-3-1924 σε ηλικία 76 ετών.

Ο χαρακτήρας του Wong Fei-Hung έχει εμφανιστεί σε εκατοντάδες ταινίες, ο διάσημος ηθοποιός και γνώστης του στυλ Hung Gar Kwan Tak-hing έχει εμφανιστεί ως Wong Fei-Hung σε περισσότερες από 70 ταινίες.

Άλλες γνωστές ταινίες που εμφανίζεται ο χαρακτήρας του Wong Fei-Hung είναι:

Challenge of the Masters (1976) με πρωταγωνιστή τον Gordon Liu

DrunkenMaster (1978) με πρωταγωνιστή τον Jackie Chan

Magnificent Butcher (1979) με πρωταγωνιστή τον Sammo Hung

Martial Club (1981) με πρωταγωνιστή τον Gordon Liu

Once Upon a Time in China (1991) με πρωταγωνιστή τον Jet Li

Iron Monkey (1993) με πρωταγωνιστή τον Donnie Yen

Last Hero in China (1993) με πρωταγωνιστή τον Jet Li

Drunken Master II (1994) με πρωταγωνιστή τον Jackie Chan

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια