ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΤΣΑΜΠΙΟΝ NO RETREAT, NO SURRENDER 沒有退路,沒有投降



ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΤΣΑΜΠΙΟΝ 
NO RETREAT, NO SURRENDER 沒有退路,沒有投降


Original title: No Retreat, No Surrender
Ελληνικός τίτλος: ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΤΣΑΜΠΙΟΝ
Directed by: Corey Yuen
Produced by: Ng See-yuen
Written by: Keith W. Strandberg
Story by: Corey Yuen, Ng See-yuen
Action directed by: Mang Hoi, Corey Yuen Kwai
Music by: Paul Gilreath
Production companies:  Seasonal Films, Balcor Film Investors
Release date: 1986
Country: United States, Hong Kong

Starring: Kurt McKinney, J.W. Fails, Ron Powell, Kathie Sileno, Peter "Sugarfoot" Cunningham, Kent Lipham, Jean Claude Van Damme, Kim Tai Chung (Tong Lung)

Ταινία πολεμικών τεχνών του Χονγκ Κονγκ του 1986, γυρισμένη στην Αμερική με τους Kurt McKinney, Jean Claude Van Damme στην πρώτη του εμφάνιση και Kim Tai Chung (Tong Lung) τον πολεμικό καλλιτέχνη που αντικατέστησε τον Bruce Lee στην τελευταία του ταινία "Game of Death".

O Jason Stillwell (Kurt McKinney) είναι ένας νεαρός, φανατικός οπαδός του Bruce Lee και εκπαιδεύεται στο καράτε στη σχολή του πατέρα του (Timothy D. Baker) στο Λος Άντζελες. 'Ενα βράδυ μετά την προπόνηση επισκέπτονται τη σχολή μέλη από μία εγκληματική οργάνωση. Μετά την άρνηση του πατέρα του να ενταχθεί στην οργάνωση, ένας Ρώσος μέλος της οργάνωσης ο Ιvan Kraschinsky (Jean Claude Van Damme) του σπάει το πόδι. Ο πατέρας του Jason κλείνει την σχολή και μετακομίζει με την οικογένεια του στο Σιάτλ. Ο Jason γνωρίζει και γίνεται φίλος με έναν μαύρο νεαρό τον R.j. Madison, επίσης τον επισκέπτεται μία φίλη του η Kelly. Για τον Jason είναι δύσκολη η προσαρμογή του στο Σιάτλ και συχνά μπλέκει σε καυγάδες. Ο Jason με την βοήθεια του R.j. Madison επισκέπτεται τον τάφο του Bruce Lee και του ζητάει βοήθεια. Αργότερα ο Jason χωρίς να φταίει μπλέκει σε έναν καυγά και όταν πηγαίνει στο σπίτι, τον βλέπει ο πατέρας του χτυπημένο και με σκισμένα ρούχα. Οργισμένος ο πατέρας του, του σκίζει μία αφίσα του Bruce Lee και του πετάει όλα τα όργανα εξάσκησης έξω από το γκαράζ που τα είχε στήσει πριν ο Jason. O Jason με την βοήθεια του R.j. Madison μεταφέρει τα όργανα εξάσκησης σε ένα κοντινό εγκαταλελειμμένο σπίτι, κολλάει στον τοίχο την σκισμένη αφίσα του Bruce Lee, καθώς είναι εξαντλημένος τον παίρνει ο ύπνος. Ξύπνησε όμως ξαφνικά από το φάντασμα του Bruce Lee (Kim Tai Chung). O Bruce Lee τον εκπαιδεύει . Ενώ ο πατέρας του δουλεύει σε ένα μπαρ δέχεται ενοχλήσεις από κάτι τύπους που προκαλούν καυγάδες,. Μια μέρα ενώ ο Jason πάει να πάρει τον πατέρα του από την δουλειά βλέπει τους τύπους να χτυπούν τον πατέρα του και επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να τους αναγκάσει να τραπούν σε φυγή. Σε ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών μεταξύ των ομάδων του Σιάτλ και της Νέας Υόρκης που το παρακολουθούν ο Jason με τον πατέρα του τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή, Επεμβαίνει η εγκληματική οργάνωση και δηλώνει ότι κανείς από την ομάδα του Σιάτλ δεν μπορεί να νικήσει τον Ιvan. O Ivan νικάει εύκολα τους δύο πρώτους μαχητές αλλά με τον τρίτο τον Ian που είναι αδερφός της Kelly αντιμετωπίζει πρόβλημα και καταφεύγει σε βρώμικες και αντιαθλητικές τακτικές. Η Kelly βλέποντας τον αδερφό της τυλιγμένο στα σχοινιά του ρινγκ να ξυλοκοπείται άσχημα προσπαθεί να τον βοηθήσει χτυπώντας τον Ivan με μία καρέκλα, ο Ivan την αρπάζει από τα μαλλιά. Τότε ο Jason μπαίνει μέσα στο ρινγκ και χρησιμοποιώντας τις τακτικές που του έμαθε ο Bruce Lee τσακίζει τον Ivan κερδίζοντας τον σεβασμό όλων όσων βρίσκονται μέσα στον αθλητικό χώρο.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια