BRUCE LEE: A WARRIOR'S JOURNEY 李小龍:勇士的旅程

BRUCE LEE: A WARRIOR'S JOURNEY 
李小龍:勇士的旅程

Original title: Bruce Lee: A Warrior's Journey
Genre: Documentary, Action, Biography
Directed by: John Little, Bruce Lee (G.O.D. footage)
Produced by: Chris Ennis, Lee Taek-Yong, John Little, Bruce Lee (co-producer of G.O.D. footage)
Written by: John Little, Bruce Lee (material), Bey Logan (additional material)
Music by: Wayne Hawkins
Production company: Warner Bros. (production company),
Concord Productions (The Game of Death: original footage of 1972)
Country: United States, Hong Kong
Release date: 2000


Starring: Bruce Lee, Linda Lee Cadwell, John Little, Dan Inosanto, Kareem Abdul-Jabbar

Ντοκιμαντέρ του 2000 για τον θρύλο των πολεμικών τεχνών Bruce Lee. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει το παρασκήνιο από την ζωή του Bruce Lee, καθώς και τμήματα του πρωτότυπου βίντεο της ατελούς ταινίας του,  "Game of Death", το οποίο είχε μείνει εκτός της ταινίας που κυκλοφόρησε το 1978.




Οι σκηνές που γύρισε ο θρύλος των πολεμικών τεχνών Bruce Lee για την ταινία “GAME OF DEATH” και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει λόγω του απρόσμενου θανάτου του, παρέμειναν εξαφανισμένες και βρέθηκαν μετά από πολύχρονες έρευνες το 2000 είναι το αντικείμενο αυτού του ντοκιμαντέρ του θαυμαστή του Bruce Lee, John Little.
Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Μπρους Λη ολοκλήρωσαν οι παραγωγοί τα γυρίσματα της ταινίας: "GAME OF DEATH" (ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ) μιας ταινίας που ο Μπρους άφησε στην μέση για να γυρίσει το "ENTER THE DRAGON" (Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ) και σύμφωνα με το ημερολόγιο του είχε σκοπό να αρχίσει ξανά τα γυρίσματα στις 20 Σεπτεμβρίου 1973, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε λόγω του ξαφνικού θανάτου του στις 20 Ιουλίου 1973. Χωρίς την χορογραφία του Μπρους και τις οδηγίες του οι παραγωγοί δεν ξέρουν τι να κάνουν τα 100' υλικού που έχουν στην κατοχή τους, ανακαλύπτουν πως ο Μπρους ήταν τόσο τελειομανής ώστε από τα 100' που έχουν, τα 2/3 είναι διπλά γυρίσματα και σκηνές που ο Μπρους δεν θεωρούσε αρκετά καλές για την ταινία και ένιωθε πως δεν ήταν ποιοτικές. Μόνο 11'7" αξίζουν να μπουν στην ταινία, και τα υπόλοιπα 21' τα πετάνε. Σκηνές με σωσίες του Μπρους και φωτογραφίες του καταλήγουν να φανούν σαν παρωδία της κληρονομιάς του και ταινία καταλήγει να μην έχει καμία σχέση με το πολυεπίπεδο όραμα του Μπρους.
Το φθινόπωρο του 1994, όταν έγινε έρευνα για μια σειρά από βιβλία βασισμένα στις σημειώσεις του Μπρους ανακαλύφθηκαν οι σημειώσεις και χορογραφίες της ταινίας που επιβεβαιώνουν ότι ο Μπρους είχε γυρίσει περισσότερες σκηνές από όσες χρησιμοποιήθηκαν, στις σημειώσεις περιλαμβάνεται και το χειρόγραφο σενάριο 12 σελίδων με όλες τις σκηνές και τα αποσπάσματα των διαλόγων το οποίο διαφέρει εντελώς από την ταινία που προβλήθηκε. Μετά από αυτή την ανακάλυψη έγινε και άλλη έρευνα για να βρεθούν οι χαμένες σκηνές, μετά από έξι χρόνια θα βρεθεί η αρχική ταινία των 35 χιλιοστών. Αυτό το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει τις σκηνές από το "ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ" όπως ο Μπρους τις είχε σχεδιάσει.

Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε σε VHS και DVD το 2000 από την Warner Home Video.


Δείτε επίσης:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια