MASTER JEAN FRENETTE



MASTER JEAN FRENETTE


O Jean Frenette γεννήθηκε στις 6-6-1961 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε την ενασχόληση του με τις πολεμικές τέχνες, αρχικά εκπαιδεύτηκε στο Judo για δύο χρόνια και σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε εκπαίδευση στο Sanku-Kai Karate και μόλις 16 ετών απέκτησε την μαύρη ζώνη. Άρχισε να διδάσκει Karate όταν ήταν ακόμα μαθητής γυμνασίου, και σε ηλικία 17 ετών άνοιξε το δικό του dogo, το “CLUB SANKU-DO” στο Μόντρεαλ το οποίο λειτουργεί ακόμα. Η αγάπη του για την γνώση τον έκανε να μελετήσει και άλλα συστήματα όπως Shito Ryu Karate, αλλά το σύστημα που τον κέρδισε ήταν το Goju Ryu Karate. Ο Jean Frenette εκπαιδεύτηκε και γνώρισε το Goju Ryu Karate ως προσωπικός μαθητής του Master Eiichi Miyazato (10 Dan Karate, 8 dan Judo) έναν από τους πρώτους μαθητές του ιδρυτή του Goju Ryu Karate, Chojun Miyagi.
O Jean Frenette από όταν ήταν ακόμα έφηβος ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε τοπικά όσο και διεθνή τουρνουά με τεράστιες επιτυχίες τόσο στα kata όσο και στους φιλικούς αγώνες, κερδίζοντας αρκετά παγκόσμια πρωταθλήματα. Κατάφερε να συνδέσει το παραδοσιακό με το μοντέρνο κarate και κέρδισε την αγάπη του κοινού με τα εντυπωσιακά μουσικά kata που παρουσίασε σε αγώνες και επιδείξεις συνδυάζοντας την μουσική με τις τεχνικές του karate οι οποίες περιείχαν πάντα εντυπωσιακά λακτίσματα.
O Jean Frenette έχει κερδίσει πάνω από 30 διεθνείς τίτλους, έχει εμφανιστεί σε αναρίθμητες εκδηλώσεις, επιδείξεις και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, έχει γράψει αρκετά βιβλία και έχει γυρίσει αρκετά βίντεο για το karate και τα λακτίσματα. Από το 1981 μπήκε στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και συντονιστής ακροβατικών και σκηνών μάχης. Έγινε γνωστός στο κινηματογραφικό κοινό από τις εμφανίσεις του στον ρόλο του εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών της Αστυνομικής Ακαδημίας στις ταινίες “POLICE ACADEMY 3” και “ POLICE ACADEMY 4”


O Jean Frenette εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1996 στο “MAMOUTH BUDO GALLA” που διοργάνωσε ο μάστερ Μιχάλης Κοσσυβάκης και εντυπωσίασε το ελληνικό κοινό με τις τεχνικές που παρουσίασε μέσω ενός μουσικού kata αλλά και με έναν αγώνα επίδειξης με την Cynthia Rothrock

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια