Master Pat E. Johnson (1939-1923)

Master Pat Johnson

O Patrick E. Johnson ήταν Αμερικανός πολεμικός καλλιτέχνης, μαύρη ζώνη 9ου βαθμού στο Αμερικανικό Tang Soo Do, ηθοποιός και χορογράφος σκηνών μάχης γνωστός για τους ρόλους του ως μέλος μαφίας στην ταινία του Βruce Lee, "Enter the Dragon" και ως διαιτητής στις ταινίες: Karate Kid και Karate Kid 3, στις οποίες επίσης έχει εργαστεί και ως χορογράφος σκηνών μάχης.


O Pat Johnson γεννήθηκε το 1939 στον καταρράκτη του Νιαγάρα. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στις πολεμικές τέχνες το 1963 κατά την διάρκεια της θητείας του στον αμερικανικό στρατό στη Νότια Κορέα υπό την επίβλεψη του master Kang Lo Hee στο κορεάτικο Tang Soo Do και μετά από επίπονη και σκληρή εκπαίδευση κατάφερε να αποκτήσει την μαύρη ζώνη σε μόλις δεκατρείς μήνες.
Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας συναντήθηκε και συνέχισε την εκπαίδευση του με τον Chuck Norris, σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε αρχηγός εκπαιδευτής στην αλυσίδα σχολείων Tang Soo Do του Chuck Norris. Oνομάστηκε Captain της ομάδας μαύρης ζώνης του Chuck Norris, ο οποίος ανέβηκε αήττητο για επτά χρόνια, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 33 εθνικούς και διεθνείς τίτλους. Το 1968 για να περιορίσει την υπερβολική επαφή στα πρωταθλήματα καράτε διατύπωσε το σύστημα σημείων ποινής που χρησιμοποιείται σήμερα στα τουρνουά καράτε. Το 1973, ο Chuck Norris ίδρυσε το National Tang Soo Do Congress (NTC) και διόρισε τον Pat Johnson ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και αρχηγός διδασκαλίας. Το 1979, ο Chuck Norris διέλυσε το NTC και σχημάτισε το United Fighting Arts Federation (UFAF), διορίζοντας και πάλι τον Pat Johnson εκτελεστικό αντιπρόεδρο. Το 1975 και το 76 κέρδισε επίσης το βραβείο Golden Fist ως "Εξαιρετικό Διαιτητή Καράτε". Ο Pat Johnson πίστευε και πιστεύει στο σκληρό καράτε ο οποίος γρήγορα καθιέρωσε ένα σύνολο κανόνων που οι μαθητές στο σχολείο έπρεπε να ακολουθήσουν. "Αν κάποιος μαθητής ήθελε να μιλήσει κατά τη διάρκεια της τάξης έπρεπε να σηκώσει το χέρι του, όλοι οι εκπαιδευτές αναφέρονταν ως "κύριοι" και αν κάποιος είχε βρώμικα νύχια ή η στολή του ήταν βρώμικη ή ασιδέρωτη έπρεπε να κάνει push-ups. " Αν οι γονείς των μαθητών διέκοψαν την τάξη μιλώντας ενώ παρακολούθησαν την εκπαίδευση, ο Pat Johnson τους διάταζε να φύγουν. Παρά την πειθαρχημένη ατμόσφαιρα, η σχολή αναπτύχθηκε κάτω από την καθοδήγηση του Pat Johnson. Σε έξι μήνες, η εγγραφή αυξήθηκε από λιγότερους από 30 φοιτητές σε πάνω από 350. Ο Master Pat Johnson έχει φιλοξενηθεί στο Hall of Fame του περιοδικού Black Belt Magazine, στο Hall of Fame του Κρατικού Ωκεανού και στο Hall of Fame NASKA, επίσης ψηφίστηκε ως ένας από τους 25 πιο σημαντικούς πολεμικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα από το Black Belt Magazine.


Η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε όταν προσλήφθηκε από τον Bob Wall για να εμφανιστεί σε έναν μικρό ρόλο στην κλασική ταινία του Bruce Lee, "Enter The Dragon". Στη συνέχεια ο Bob Wall τον χρησιμοποίησε στο "Black Belt Jones". Αυτή η είσοδος στο μαγικό κόσμο του Χόλιγουντ έβαλε τον Pat Johnson σε ένα μονοπάτι που τελικά θα τον έκανε έναν από τους πιο περιζήτητους χορογράφους δράσης του κινηματογράφου. Μερικές αποδόσεις του περιλαμβάνουν: την σειρά Karate Kid, την σειρά Ninja Turtle, Mortal Kombat I & II και Batman & Robin.
Εμφανίστηκε επίσης ως ηθοποιός σε εννέα ταινίες και ήταν ο προσωπικός εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών αρκετών διασημοτήτων όπως ο Steve McQueen, η Priscilla Presley, ο Bob Barker, ο Pat Morita (ο κ. Miyagi) και ο Ralph Macchio (Karate Kid)
Το 1986 ο Master Pat Johnson τιμήθηκε με την μαύρη ζώνη του 9ου βαθμού από τον Chuck Norris αλλά μετά από διαφορά απόψεων με τον Chuck Norris αποχώρησε από τον UFAF και μεταρρύθμισε τον NTC.

Ο Master Pat E. Johnson απεβίωσε από φυσικά αίτια σε ηλικία 84 ετών στις 5 Νοεμβρίου 2023 στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.





Οι πληροφορίες λήφθηκαν από:
www.worldblackbelt.com
www.usadojo.com
en.wikipedia.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια