Mun Kyong Sok (Dragon Lee / Bruce Lei)


Mun Kyong Sok (Dragon Lee / Bruce Lei)



O Dragon Lee είναι ένας γνωστός μιμητής του Bruce Lee, Γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1958 στην Βόρεια Κορέα. To πραγματικό του όνομα είναι: Mun Kyong Sok, αλλά έχει κληθεί επίσης λόγο της σωματικής του δομής "Keo Ryong" που σημαίνει κυριολεκτικά "γιγαντιαίος δράκος"
Λίγο μετά τη γέννησή του, η οικογένειά του μεταφέρθηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου του δόθηκε το όνομα Vyachaslev Yaksysnyi. Η οικογένειά του παρέμεινε εκεί μέχρι που ο Lee ήταν έφηβος,  έπειτα μεταφέρθηκαν στη Νότια Κορέα.  

Έμαθε taekwon-do μαζί με τον φίλο του και ηθοποιό Kim Tai Chung (Tong Lung) και hapki-do υπό την επίβλεψη του grandmaster Hwang In-Shik. Κάποια στιγμή ενώ εργαζόταν στο θέατρο γνώρισε κάποιον που του είπε ότι μοιάζει με τον Βruce Lee  ο οποίος τον βοήθησε να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο, τον σύστησε σε φίλους του παραγωγούς. Έτσι μετακόμισε στο Hong Kong και έκανε καριέρα σε ταινίες τις δεκαετίες του ΄70 και ΄80. ως μιμητής του Bruce Lee με το όνομα Dragon Lee, σε μερικές ταινίες και με το όνομα Bruce Lei, ανάλογη με αυτές των Bruce Li, Bruce Le. Ο Dragon Lee επέστρεψε στη Σεούλ και εργάζεται ως τηλεοπτικός παραγωγός και ηθοποιός.  Είναι επίσης επικεφαλής μιας ένωσης ηθοποιών της Νότιας Κορέας.




ΜΕΡΙΚΗ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ


King`s Women (2000)
Fist of Fury 81 (1979)
Fist of Dragon (1978)
Enter the Deadly Dragon (1978)
Wild Dragon Lady (1976)
Superfist (1975)

Ντοκιμαντέρ
I'm not Bruce (2015)
Amazing Masters (2000)





Πηγή: http://dbpedia.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια