Grandmaster Nam Tae Hi

 Grandmaster Nam Tae Hi

Grandmaster Nam Tae Hi

O Nam Tae Hi γεννήθηκε κατά την περίοδο της Ιαπωνικής κατοχής στις 19 Μαρτίου 1929 στην Σεούλ της Κορέας.  Ξεκίνησε εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες το 1946 όπου έκανε σκληρή προπόνηση πέντε νύχτες την εβδομάδα, λίγο αργότερα συνέχισε την εκπαίδευση του στο Chung Do Kwan υπό την καθοδήγηση του Tae Hi Nam.  O Nam Tae Hi πολέμησε ως λοχαγός στον πόλεμο της Κορέας και κέρδισε την φήμη για την μάχη σώμα με σώμα κατά τη διάρκεια της μάχης στο βουνό Yongmun.  Αργότερα συναντήθηκε με τον Στρατηγό Choi Hong Hi ο οποίος εντυπωσιάστηκε για τις ικανότητες του στις πολεμικές τέχνες και τα κατορθώματα του στον πόλεμο της Κορέας.  Ο Choi Hong Hi ίδρυσε το 1953 το Oh Do Kwan με την υποστήριξη του Nam Tae Hi ο οποίος έγινε το δεξί του χέρι.  O Nam Tae Hi και Choi Hong Hi δημιούργησαν μαζί τις φόρμες που σήμερα ασκούνται στο στο INTERNATIONAL TAEKWON DO FEDERATION.  
To 1954 έλαβε μέρος σε μία στρατιωτική επίδειξη για τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας όπου έσπασε με μία γροθιά προς τα κάτω 13 κεραμίδια.
Τον Μάρτιο του 1959, ο Nam Tae Hi ήταν μέλος της πρώτης ομάδας επιδείξεων ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, επιδεικνύοντας το Tae Kwon Do στο Βιετνάμ και την Ταϊβάν. To 1962 διορίστηκε κύριος διδάσκων του Tae Kwon Do για το στρατό του Βιετνάμ και έγινε γνωστός ως πατέρας του Tae Kwon Do στο Βιετνάμ. 
Το 1972  μετακόμισε στην περιοχή του Σικάγου το 1972, άνοιξε σχολείο (dojang) το 1973 και αργότερα έζησε στο Λος Άντζελες. 
Το 2007 εισήχθη στην Taekwondo Hall of Fame.
O Grandmaster Nam Tae Hi πέθανε στις 7 Νοεμβρίου 2013 σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια