Han Moo Kwan Τae Kwon Do

             

Han Moo Kwan Τae Kwon Do

Το Han Moo Kwan ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1954 από τον Kyo Yoon Lee ο οποίος ήταν μαθητής του Sang Sup Chun στο Chosun Yun Moo Kwan.  Κατά τη διάρκεια του κορεατικού πολέμου το Chosun Yun Moo Kwan όπως όλες οι σχολές πολεμικών τεχνών έκλεισε,  O Chun Sang Sup εξαφανίστηκε. Οι δύο μαύρες ζώνες του ήταν οι Yoon Gwae Byung και Lee Chong Woo, οι οποίοι μετά την εξαφάνιση του Chun Sang Sup, λειτούργησαν από κοινού το σχολείο. Ο Lee Chong Woo άλλαξε το όνομα του σχολείου από Chosun Yun Moo Kwan σε Ji Do Kwan.  Αρχικά ο Kyo Yoon Lee δίδαξε πολεμικές τέχνες τον Νοέμβριο του 1950 αλλά είχε έντονες συγκρούσεις με τον Lee Chong Woo.
Μετά την Συμφωνία της Κορεάτικης Ανακωχής το 1953 ο Kyo Yoon Lee άρχισε να διδάσκει τα μέλη του Yun Moo Kwan Kwon Bop Bu που επέστρεψαν από τον πόλεμο στο Hankuk Chaeyuk Kwan Dojang όπου εξασφάλισε 200 μέλη αλλά οι οι συγκρούσεις με τον Lee Chong Woo ενισχύθηκαν και αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά την διδασκαλία.  Στη συνέχεια σε ένα γυμνάσιο στη Σεούλ εγκατέστησε μία σκηνή και τοποθέτησε ψάθες στο πάτωμα και λειτούργησε το δικό του σχολείο κάτω από δύσκολες και σκληρές συνθήκες.  Αυτό οδήγησε στην ίδρυση του Han Moo Kwan. Han σημαίνει Κορέα, η Moo σημαίνει Στρατιωτικό ή Πολεμικό και  Kwan σημαίνει Σχολείο ή Αίθουσα. μαζί Han Moo Kwan σημαίνει "κορεάτικη στρατιωτική σχολή".
Το σχολείο απέκτησε γρήγορα φήμη και το 1969 άνοιξε κεντρικό σχολείο στη Σεούλ. Ο Kyo Yoon Lee δήλωσε ότι η σχολή Han Moo Kwan προέρχεται από το Chosun Yun Moo Kwan και όχι από το Ji Do Kwan.
Το Han Moo Kwan Τae Kwon Do είναι ενταγμένο στο πλήρως ενταγμένο στο Kukkiwon.
Σήμερα λειτουργεί ως  αδελφική λέσχη κοινωνικής φιλίας και υποστηρίζει την WORLD TAEKWON DO FEDERATION και την Kukkiwon.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια