Ashihara Karate

 Ashihara Karate


Το Ashihara Karate Δημιουργήθηκε από τον Grandmaster Hideyuki Ashihara (1944-1995) το 1980, είναι ένα δυναμικό και σκληρό σύγχρονο στυλ  karate που δίνει έμφαση στην πρακτική εφαρμογή σε πραγματική μάχη στο δρόμο με πολλούς αντιπάλους.  
Στο αγωνιστικό του κομμάτι ανήκει στα knock down στυλ.  
Δημιουργήθηκε από τον Hideyuki Ashihara (1944-1995) το 1980 o οποίος εκπαιδεύτηκε έντονα στο  Kyokushin Karate από τον ίδιο τον ιδρυτή του τον Masutatsu Oyama.  Ο Hideyuki Ashihara δίδαξε και διέδωσε το Kyokushin Karate στην Ιαπωνία αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Βραζιλία.  Ήταν γνωστός για τις ικανότητες του στα όπλα ειδικά στο Tonfa και το Shuriken αλλά ακόμα πιο γνωστός για τις ικανότητες του στις πραγματικές συμπλοκές στον δρόμο. 
Το Ashihara Karate αν και φαινομενικά είναι παρόμοιο με το Το Kyokushin Karate έχει αρκετές ιδιαιτερότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει.  Όλες οι τεχνικές του, τα Kata του τα μπλοκ και τα χτυπήματα του έχουν εφαρμογή σε πραγματικές καταστάσεις, περιέχει αρκετά στοιχεία από άλλες πολεμικές τέχνες όπως Muay Thai, Ju Jutsu και Παγκράτιο, το ιδιαίτερο όμως χαρακτηριστικό του είναι το Sabaki όπου μαχητής φεύγει από την γραμμή επίθεσης μετακινώντας το σώμα του ώστε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση και να αντεπιτεθεί.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια