Golden Harvest η εταιρία που παρήγαγε όλες τις ταινίες του ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ και τις περισσότερες του TZAKY TΣΑΝ

Golden Harvest η εταιρία που παρήγαγε 

όλες τις ταινίες του ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ 

και τις περισσότερες του TZAKY TΣΑΝ

Η κινηματογραφική εταιρία παραγωγής ταινιών Golden Harvest ιδρύθηκε από δύο στελέχη του κορυφαίου τότε στούντιο Shaw Brothers του Χονγκ Κονγκ, τον Raymond Chow και τον Leonard Ho οι οποίοι αποχώρησαν και δημιούργησαν το δικό τους στούντιο το 1970 με ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο από αυτό του Shaw Brothers.  Η Golden Harvest συνεργάστηκε με ανεξάρτητους παραγωγούς και έδινε γενναιόδωρες αμοιβές και μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία τόσο στους σκηνοθέτες όσο και στους ηθοποιούς.  Η Golden Harvest παρήγαγε όλες τις ταινίες του Bruce Leehe Big Boss, Fist of Fury, Way of the Dragon, Game of Death) και  ο οποίος είχε απορρίψει συμβόλαιο με το Shaw Brothers Studio, και το 1973 έκανε την συμπαραγωγή με το Χόλιγουντ και το παγκοσμίου φήμης Warner Brothers Studio για την τελευταία ταινία του Bruce Lee, Enter the Dragon). 
Επίσης έδωσε την ευκαιρία σε νέα ταλέντα όπως η Αngela Mao η Κara Hui και σε νέους σκηνοθέτες όπως o Sammo Hung o John Woo και ο Tsui Hark να αναδυθούν, παρήγαγε μία πληθώρα ταινιών του Jackie Chan και αρκετές των Jet Li και Donnie Yen.
Η Golden Harvest άλλαξε το τοπίο δράσης του κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ ξεφεύγοντας από τα κλασικά πρότυπα  γυρνώντας πιο πολύπλευρες ταινίες και περισσότερες κωμωδίες σπάζοντας την κυριαρχία του Shaw Brothers Studio.
To 1998 η δραστηριότητα της Golden Harvest μειώθηκε αισθητά μετά τον θάνατο του Leonard Ho και το 2003 αποσύρθηκε από την παραγωγή ταινιών για να επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση, τη διανομή και τη διαχείριση κινηματογραφικών ταινιών στο Χονγκ Κονγκ και στην ηπειρωτική Κίνα. 
Το 2007, ο Raymond Chow πώλησε την εταιρεία στον κινεζικό επιχειρηματία Wu Kebo, ιδιοκτήτη του Orange Sky Entertainment Group με έδρα την Κίνα. Το 2009 η Golden Harvest συγχωνεύθηκε με την Orange Sky και μετονομάστηκε σε Orange Sky Golden Harvest

Raymond Chow
Leonard Ho




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια