RE-ENTER THE DRAGON

RE-ENTER THE DRAGON


Αυτή είναι η πρώτη σε βάθος ματιά σε ταινίες που riff σε τροπές που συνδέονται με τον Bruce Lee και ότι μερικές φορές μεταμόρφωσε αυτόν τον ηθοποιό σε ένα μυθικό σούπερμαν. 

Η περίοδος με το μεγαλύτερο συγκρότημα των παραγωγών Brucesploitaton διήρκεσε λιγότερο από μια δεκαετία από τα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80, αλλά το είδος εξαπλώθηκε στον εικοστό πρώτο αιώνα. και αν και δεν υπήρχε ως κατηγορία πριν από το θάνατο του Bruce Lee, υπάρχουν αρκετές ταινίες που προηγούνται της κατάργησης του Μικρού Δράκου που σαφώς ανήκει σ 'αυτό. Ενώ ο θάνατος πρόσθεσε μια άλλη διάσταση στην προσωπικότητα του Bruce Lee, ήταν ήδη ένα τεράστιο αστέρι στη Νοτιοανατολική Ασία πριν πεθάνει. έτσι οι παραγωγοί κινηματογραφικών ταινιών δεν χρειαζόταν να περιμένουν το θάνατό του για να εκμεταλλευτεί το δημοφιλές ενδιαφέρον για τον Lee - ακόμα κι αν ο όρος Brucesploitation δεν είχε ακόμη δημιουργηθεί. 


Μέσα στο Bruceploitation οι ηθοποιοί που αντιγράφουν και κλωνοποιούν τον Bruce Lee συνθέτουν ένα σκέλος του υπογέφυρου, αλλά η σημασία τους μπορεί και έχει αναφερθεί υπερβολικά. Ένα μεγάλο μέρος της γραφής για τη Brucesploitation είναι οι θαυμαστές και το διαδίκτυο, και πολλοί από εκείνους που παράγουν αυτό το λόγο κάνουν λίγη προσπάθεια να εξηγήσουν γιατί επιμένουν ότι ορισμένες ταινίες ανήκουν στο είδος. Πάρα πολλοί οπαδοί γράφουν ότι το είδος είναι κατά κάποιο τρόπο φυσικό, παρά δημιουργημένο και διαμορφωμένο τόσο με φαλακρό ισχυρισμό όσο και με πιο κριτική συζήτηση και σκέψη. Είναι πολύ συνηθισμένο να βρούμε ταινίες πολεμικών τεχνών με συγκεκριμένους ηθοποιούς και θέματα, ή με τον Bruce στον τίτλο, να γίνονται αποδεκτοί ως Brucesploitation χωρίς καμία συζήτηση γύρω από το θέμα. 


Αυτό το βιβλίο διερευνά συστηματικά το είδος και αμφιβάλλει προσεκτικά τις προσεγγίσεις που πραγματικά πρέπει να θεωρηθούν ως ανήκουσες σε αυτό. 


Format Paperback | 228 pages

Dimensions 191 x 235 x 12mm | 399g
Publication date 24 Sep 2018
Publisher Ledatape Organisation
Language English
Illustrations note 11 Illustrations; Illustrations, black and white
ISBN10 0994411278
ISBN13 9780994411273

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια