Kara-Ho Kempo

Kara-Ho Kempo


Το Kara-Ho Kempo είναι μία πολεμική τέχνη που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1940 από τον  William Kwai Sun Chow (1914-1987) ο οποίος από νεαρή ηλικία μελέτησε διαφορετικές πολεμικές τέχνες όπως karate, jujutsu, πάλη και πυγμαχία, τελικά κατέληξε στο Kosho shorei ryu Kenpo με δάσκαλο τον James Mitose και ήταν ένας από τους πέντε μαθητές που πήραν μαύρη ζώνη από τον James Mitose και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πολεμικών τεχνών κυρίως της οικογένειας Kenpo/Kempo στην Αμερική.
Ο William Chow συχνά έμπλεκε σε οδομαχίες και δοκίμαζε τις ικανότητες του ενάντια σε Αμερικανούς στρατιώτες, ανέπτυξε το δικό του σύστημα kenpo και επικεντρώθηκε κυρίως σε τεχνικές που ένιωθε ότι δούλευαν στους δρόμους.
Το  Kara-Ho Kempo κάνει ισότιμη χρήση χεριών και ποδιών και περιλαμβάνει κυρίως γρήγορα διατρητικά χτυπήματα με τα χέρια και τα πόδια σε ζωτικά σημεία του αντιπάλου.  Επίσης περιλαμβάνει εξάσκηση σε φόρμες άοπλες αλλά και με όπλα της Οκινάουα, της Ιαπωνίας, της Κίνας και των Φιλιππίνων.

William Chow

Λίγο πριν τον θάνατο του Ο William Chow το ονόμασε το σύστημα του "Kara-Ho Kempo".
Το Kara-Ho Kempo εποπτεύεται από την οργάνωση "Kwai Sun Company" που δημιούργησε το 1978 ο William Chow μαζί με τον υψηλόβαθμο μαθητή του Samuel Alama Kuoha.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια