Περιοδικό ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Περιοδικό ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Το περιοδικό "ΔΥΝΑΜΙΚΟ"  κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα περίπτερα τον Νοέμβριο του 1977 αρχικά με τον τίτλο "ΔΥΝΑΜΙΚΟ JUDO-KARATE", με ειδικά και γενικά θέματα των μαχητικών τεχνών κυρώς για το τζούντο και το καράτε, με το τεύχος Ιανουαρίου του 1980 ενώ η ύλη του εμπλουτιζόταν και με άλλες μαχητικές τέχνες, εμφανίστηκε ως "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ-ΤΑΕΚΒΟΝ-ΝΤΟ" ενώ τον Σεπτέμβριο του 1981 εμφανίστηκε ως "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" προσθέτοντας και θέματα για άλλα δυναμικά αθλήματα όπως το Body Building.  Σιγά σιγά κάλυπτε όλες τις πολεμικές τέχνες/μαχητικές τέχνες.  Το "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" ήταν η πρώτη σοβαρή έκδοση περιοδικού στην Ελλάδα και αποτέλεσε την έγκυρη ενημέρωση για 17 ολόκληρα χρόνια, δημιούργησε φανατικούς φίλους και αμείλικτους εχθρούς.
Το περιοδικό δημιουργήθηκε από την αγάπη και το μεράκι για το Τζούντο και τις μαχητικές τέχνες κ.  Ε. Περσίδη ο οποίος έκδωσε το περιοδικό αρχικά για να διαδώσει το τζούντο και το καρατε.  Στα πρώτα βήματα του περιοδικού δύο από τους αξιόλογους συνεργάτες ήταν ο κ. Γ. Αρτινός ο οποίος τότε έμενε στην Ιαπωνία και είχε 4ο Dan στο Kodokan Judo και 1ο Dan Shoriji kempo και ο Άγγλος φωτογράφος κ. Α. Τάνσλεϋ ο οποίος έμενε επίσης στην Ιαπωνία και είχε  4ο Dan στο Kodokan Judo.
Το περιοδικό κυκλοφόρησε για 17 ολόκληρα χρόνια από το 1977 ως το 1994 και αποτέλεσε έγκυρη πηγή ενημέρωσης για την πορεία των μαχητικών τεχνών στην Ελλάδα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια