Περιοδικό ΚΑΡΑΤΕ

Περιοδικό ΚΑΡΑΤΕ


Το περιοδικό ΚΑΡΑΤΕ έκδιδε ο δάσκαλος του καράτε κ. Τάσος Ανδρεάδης ο οποίος διατηρούσε σχολή καράτε στον Πειραιά, αρχικά στην οδό Τσαμαδού 55, αργότερα μεταφέρθηκε η σχολή στην οδό Κουντουριώτου 141.
Το περιοδικό ήταν μηνιαίο και κυκλοφορούσε στα περίπτερα από τα μέσα της δεκαετία του 1970 εώς τις αρχές της δεκαετίας του 1980.  Το κεντρικό θέμα του περιοδικού ήταν ο Μπρους Λη, με φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες του και με βιογραφικά στοιχεία του ηθοποιού που συνήθως ήταν ανακριβείς.  Την ύλη του περιοδικού συμπλήρωναν τα μαθήματα καράτε από τον κ. Ανδρεάδη αλλά και τεχνικές, συμβουλές και οδηγίες από το τζιτ κουν ντο και από άλλες πολεμικές τέχνες κυρίως καράτε και κουνγκ φου που ήταν αναδημοσιεύσεις από ξένα βιβλία.  Την ύλη του περιοδικού συμπλήρωναν οι διαφημίσεις της σχολής του κ. Ανδρεάδη και μία αφίσα του Μπρους Λη.
Εκτός από το Περιοδικό ΚΑΡΑΤΕ ο κ. Ανδρεάδης έκδιδε κατά καιρούς και άλλα περιοδικά όπως “ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ”, “ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ”, “ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ”, “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ”.





Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ξέρετε μήπως αν μπορεί να βρεθεί το περοδικό ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ δύσκολο, θέλει καλό ψάξιμο σε παλαιοβιβλιοπωλεία και αν βρεθεί...

      Διαγραφή
  2. Ξέρετε αν μπορεί να βρεθεί το περιοδικό ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ δύσκολο, θέλει καλό ψάξιμο σε παλαιοβιβλιοπωλεία και αν βρεθεί...

      Διαγραφή
  3. Γνωρίζετε πόσα συνολικά τεύχη των Πορτραίτων είχαν εκδοθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά δεν πρέπει να ήταν πολλά, τα ποιο πολλά τεύχη τα είχε το "καράτε" τα υπόλοιπα ήταν πάνω κάτω δύο με τρία...

      Διαγραφή