Nam Pai Chuan Kung-Fu

Seh Koh San ( Shi Gao Can)

Nam Pai Chuan Kung-Fu

To Nam Pai Chuan είναι ένα σύγχρονο σύστημα kung-fu που έχει τις ρίζες και τις καταβολές του στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες που εξασκούνται από τους μοναχούς Shaolin της Κίνας πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια.

Δημιουργήθηκε από τον Seh Koh San ( Shi Gao Can) ο οποίος θεωρείται ότι έφερε παραδοσιακές διδασκαλίες Shaolin από την ηπειρωτική Κίνα προς τη Νοτιοανατολική Ασία, έγινε ηγούμενος του Ναού Siong Lim στη Σιγκαπούρη και πέθανε το 1960 στην ηλικία των 74 ετών.  Ο Seh Koh San είχε ασκηθεί σε διάφορα νότια συστήματα Kung-Fu όπως στο Wuzuquan από τον Cho Pew και Luohanquan από τον μοναχό Hung Leong.

Ο Master Quek Heng Choon (1926-2010) ήταν σπουδαιότερος μαθητής του Shi Gao Can ο οποίος δίδαξε και διέδωσε το σύστημα στη Μαλαισία, στη Σιγκαπούρη και την Κίνα.

To Nam Pai Chuan περιλαμβάνει, χτυπήματα με τα χέρια, λακτίσματα, τεχνικές ρίψεων και λαβών (Chi-Na), τεχνικές παραδοσιακών όπλων, Dim mak, ασκήσεις Chi Kung και στοιχεία από το Wado Ryu Karate το Judo και το Taekwondo.

To Nam Pai Chuan εισήχθη στο Λονδίνο το 1979 από έναν από τους μαθητές του Seh Koh San, Christopher Lai Khee Choong και έκτοτε διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει πολλά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

Πηγές:
https://www.npckungfu.com/cho-si-seh-koh-san/
https://en.wikipedia.org/wiki/Nam_Pai_Chuan

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια