Τι σημαίνει ο όρος "Κουνγκ Φου"


Τι σημαίνει ο όρος "Κουνγκ Φου"



Έχει επικρατήσει όταν αναφερόμαστε στις κινέζικες πολεμικές τέχνες να χρησιμοποιούμε τον όρο "Κουνγκ Φου" ο πραγματικός όρος για τις κινέζικες πολεμικές τέχνες είναι "Γου Σου'.

Στην Κίνα για να αποδοθεί η πολεμική τέχνη χρησιμοποιείται συνήθως ο όρος wu shu που σημαίνει "Πολεμικές τέχνες", αποτελείται από τις δύο λέξεις Wu και Shu.
Wu σημαίνει "Πολεμική" ή "Στρατιωτική",  Shu σημαίνει "Πειθαρχία", "Ικανότητα" ή "Μέθοδος"
Στην Κίνα επίσης χρησιμοποιείται ο  όρος Kuo Shu για να περιγράψει τις πολεμικές τέχνες που σημαίνει "Εθνικές Τέχνες".
Chuan Fa είναι ένας άλλος όρος που είναι διαδεδομένος στην Κίνα που σημαίνει "Ο Τρόπος της Γροθιάς" και είναι συνώνυμος με τον όρο Κempo που χρησιμοποιείτε στην Οκινάουα και την Ιαπωνία.


Ο όρος kung fu σημαίνει χρόνος και ενέργεια και έγινε ευρύτερα γνωστός στην δύση, αφορά κάθε τέχνη, άσκηση, μόρφωση, επιστήμη που χρειάζεται χρόνο και πειθαρχία για να επιτευχθεί.
Kung Fu κυριολεκτικά σημαίνει "εργασία" και "άνθρωπος"
Kung σημαίνει  "εργασία", Fu σημαίνει "άνθρωπος"
Ο όρος kung fu αναφέρεται σε κάθε ανθρώπινο επίτευγμα ή ικανότητα που χρειάζεται χρόνο και ενέργεια για να τελειοποιηθεί όπως ιατρική, μαγειρική, μουσική, ζωγραφική κ.λ.π.


Η χρήση του όρου kung fu άρχισε να καθιερώνεται στην αρχή της δυναστείας των Ming (1368 - 1644) σε λαϊκά αναγνώσματα της εποχής για να περιγράψει τα ανδραγαθήματα των μαχητών των πολεμικών τεχνών.  Η ονομασία παρεξηγήθηκε από τους δυτικούς επισκέπτες και το όνομα πέρασε λανθασμένα στην Δύση για να περιγράψει τις κινέζικες πολεμικές τέχνες.  H χρήση του όρου ενισχύθηκε από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά "Κουνγκ Φου" με τον Ντέιβιντ Καραντάιν.

Συνήθως στην Δύση χρησιμοποιείται ό όρος Wu Shu για να περιγράψει το σύγχρονο επιδεικτικό άθλημα των κινέζικων πολεμικών τεχνών ενώ για τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες χρησιμοποιείται ο όρος Kung Fu.

Πηγές:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ - Εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ-2004


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια