Chin Woo Athletic Association

Το έμβλημα της Chin Woo Athletic Association


Chin Woo Athletic Association

Η Chin Woo /Jing Mo είναι ένας διεθνής οργανισμός κινέζικων πολεμικών τεχνών που ιδρύθηκε το 1910 από από μία επιτροπή προσώπων που αποτελούταν από τον Huo Yuanjia (Fok Yuen Gap), από τα μέλη της επαναστατικής ομάδας "Συμμαχίας της Κίνας" Chen Qimei, Nong Jinyu και από τους Chen Gongzhe, Yao Yibo, Liu Zhensheng.

Προς το τέλος της δυναστείας Ching η Κίνα ήταν αδύναμη και πολιτικά μπερδεμένη. Η χώρα υπέφερε από την μια καταστροφή μετά την άλλη στην κορυφή της καταπίεσης. Ο κινεζικός λαός θεωρήθηκε ότι ήταν ανάπηρος εξαιτίας των άθλιων οικονομικών συνθηκών, οι Κινέζοι χαρακτηρίστηκαν ως οι ασθενείς της Ασίας.  Με την αποτυχία της εξέγερσης των Boxer το 1900, η ??φήμη των κινεζικών πολεμικών τεχνών στον λαό πέφτει στο χαμηλότερο σημείο από τότε που οι κινεζικές πολεμικές τέχνες βρισκόταν στο μοναστήρι Shao Lin στα τέλη του 14ου αιώνα.
Σκοπός της ίδρυσης της Chin Woo ήταν στην αναπτέρωση του ηθικού και στην άνοδο των Κινέζων, να δημιουργήσει δυνατούς, υγιείς ανθρώπους, να καλλιεργήσει το πνεύμα, την ηθική και τον πατριωτισμό, η εξάπλωση του Kung-Fu ώστε όλοι οι Κινέζοι να μάθουν κινέζικες πολεμικές τέχνες για να μπορούν να υπερασπιστούν την χώρα.
H Chin Woo ως ένα από τα πρώτα δημόσια ιδρύματα πολεμικών τεχνών στην Κίνα, αποσκοπούσε στη δημιουργία ενός δομημένου περιβάλλοντος για τη διδασκαλία και μάθηση των πολεμικών τεχνών, σε αντίθεση με την μυστική εκπαίδευση που ήταν κοινή στο παρελθόν. Οι ιδρυτές του Jing Wu θεώρησαν ότι ο σύλλογος θα κρατούσε ζωντανές παραδόσεις.  Το βασικό πρόγραμμα σπουδών προήλθε από διάφορα στυλ πολεμικών τεχνών, παρέχοντας στους ασκούμενους ένα καλά στραμμένο πολεμικό υπόβαθρο πέρα ??από το στυλ που επιθυμούσαν να ειδικευτούν.

Η λειτουργία της Chin Woo ξεκίνησε επίσημα στις 1 Ιουνίου 1910, πρώτος πρόεδρος διορίστηκε ο Nong Jinyu ενώ ο Huo Yuanjia ήταν ο γενικός δάσκαλος του σχολείου

Μετά την ίδρυση της Chin Woo, πολλοί εξέχοντες πολεμικοί καλλιτέχνες διαφορετικών στυλ εκείνη την εποχή κλήθηκαν να διδάξουν πολεμικές τέχνες συμπεριλαμβανομένων  των: Chen Zizheng (Eagle Claw), Luo Guangyu (Seven Star Praying Mantis) Geng Jishan (Hsing Yi Chuan), Wu Jianquan (Tai Chi Chuan,ιδρυτής του στυλ Wu) τύπου Wu , Zhao Lianhe (βόρειο Shaolin).

 Grandmaster Huo Yuanjia

Δυστυχώς λίγους μήνες μετά την ίδρυση της Chin Woo ανέστειλε την λειτουργία της λόγο του θανάτου του Grandmaster Huo Yuanjia στις 9 Αυγούστου 1910 σε ηλικία 42 ετών από ίκτερο και φυματίωση.  Ο ιστορικός Chen Gongzhe, ο οποίος ήταν επίσης ένας από τους μαθητές του Huo, πίστευε ότι η αιτία του θανάτου του κυρίου του ήταν η αιμορραγία.  Ο Huo Yuanjia καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε επισκέφτηκε Ιάπωνα γιατρό, ο γιατρός πρότεινε κάποιο φάρμακο για την κατάστασή του, αλλά η υγεία του Huo συνέχισε να επιδεινώνεται. Ο Huo έγινε δεκτός στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού της Σαγκάη, όπου πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα.  Εικάζεται ότι δηλητηριάστηκε.
Το σχολείο παρέμεινε ανενεργό για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως που αναδιοργανώθηκε και το σχολείο ξανά άνοιξε.
Έχει επικρατήσει να θεωρείται Grandmaster Huo Yuanjia ως ιδρυτής της Chin Woo, Λόγω της δημοτικότητας και του πρόσφατου θανάτου του Huo, η ιδρυτική επιτροπή αποφάσισε ότι θα έπρεπε να είναι το τιμώμενο πρόσωπο της Chin Wu, με αποτέλεσμα την ισχυρή του συσχέτιση με αυτό.
Το 1966 η Chin Woo αναγκάστηκε να διακόψει τις δραστηριότητες της λόγο κομμουνιστικής Κυβέρνησης αλλά αργότερα λειτούργησε και πάλι κανονικά.

Ο Chin Woo είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς wushu στον κόσμο με υποκαταστήματα σε διάφορες χώρες, όπως η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Σρι Λάνκα, η Πολωνία, o Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελβετία


Πηγές:
http://www.chinwoo.org.cn/page/section/12
https://www.jingmo.org/jingmohistory.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Chin_Woo_Athletic_Association
https://en.wikipedia.org/wiki/Huo_Yuanjia
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%B2%BE%E6%AD%A6%E4%BD%93%E8%82%B2%E4%BC%9A

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια