Τηλεοπτική σειρά Fist of Fury 精武門

Τηλεοπτική σειρά  Fist of Fury 精武門


Το "Fist of Fury" είναι τηλεοπτική σειρά πολεμικών τεχνών του Χονγκ Κονγκ εμπνευσμένη από την ταινία του Bruce Lee "Fist of Fury" (1972). O Donnie Yen υποδύεται τον Chen Zhen, έναν χαρακτήρα που απεικόνισε ο Bruce Lee στο "Fist of Fury" και ο Jet Li στο "Fist of Legend".

Η σειρά τοποθετείται στην πρώιμη δημοκρατική Κίνα. Ο Chan Zan ταξιδεύει στη Σαγκάη με την μικρότερη αδερφή του, αναζητώντας μια νέα ζωή, αφού η πατρίδα του καταστρέφεται από μια ομάδα ληστών.

Κατά την άφιξή του, παρατηρεί ότι η Σαγκάη χωρίζεται σε μια διεθνή διευθέτηση που ελέγχεται από διάφορες ξένες δυνάμεις όπως η Βρετανία και η Ιαπωνία. Παρατηρεί επίσης ότι η κοινότητα των πολεμικών τεχνών στη Σαγκάη έχει αμαυρώσει και τα διάφορα σχολεία επιδιώκουν τους μεμονωμένους στόχους τους. Το κατακερματισμένο καθεστώς της κοινότητας των πολεμικών τεχνών αντικατοπτρίζει την κατάσταση της Κίνας: οι Κινέζοι είναι ατομικιστές και συχνά εμπλέκονται σε εσωτερικές συγκρούσεις, αντί να ενώνονται για να εξοντώσουν τους κοινούς εχθρούς τους και να ανακτήσουν την κυριαρχία του έθνους τους.

O Fok Yuen Gap  (Huo Yuanjia)ο ιδρυτής της σχολής Ching-Mo , προσπαθεί σκληρά να πείσει και να επηρεάσει τα άλλα σχολεία να ενωθούν κάτω από ένα κοινό σκοπό, να υπερασπιστούν την Κίνα από ξένη εισβολή.

Ο Chan συμμετέχει στην σχολή Ching-Μο αφού φωτίζεται από το Fok Yuen Gap στις λίγες προηγούμενες συναντήσεις που είχαν. Ο Chan γίνεται ο αγαπημένος μαθητής του Fok, καθώς καταδεικνύει την εξαιρετική κατανόηση της φιλοσοφίας των πολεμικών τεχνών του Fok. Ο Fok καλεί τον Chan να είναι ο διάδοχός του και ο Chan ωριμάζει σταδιακά κάτω από τις διδασκαλίες του Fok για να γίνει ένας ισχυρός πολεμικός καλλιτέχνης που κατανοεί πραγματικά τις αρχές ίδρυσης του σχολείου Ching-Μο.

Οriginal title: Jing wu men
Genre:Action, Martial arts
Written by: Lee Yee-wah, Chan Sap-sam, Yau Fuk-hing, Siu Kwok-wah, Ho Wing-nin, Mok Wai-kin, Tang Kwai-sim, Cheung Kwok-yuen
Directed by: Benny Chan, Leung Yan-chuen, Wong Kam-tin, Cheng Wai-man, Wu Ming-hoi, Tang Hin-sing
Theme music composer: Kunihiko Ryo
Country of origin: Hong Kong
No. of episodes 6
Producer: Lung Siu-kei
Production location: Hong Kong
Running time: 45 minutes per episode
Production companys: ATV, STAR TV
Release
Original network: ATV Home
Original release: 21 August – 29 September 1995

Starring: Donnie Yen, Joey Meng, Eddy Ko, Leung Yat-ho, Kenny Lin Teruyuki, Yeung Chak-lam, Cong Shan, Lau Chi-wing

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια