Snake Fist Kung-Fu in Greece Το στυλ της Γροθιάς του Φιδιού στην Ελλάδα


Snake Fist Kung-Fu in Greece
Το στυλ της Γροθιάς του Φιδιού στην Ελλάδα

Από τον
Pandelis Sifu Autoamuna

Το snake style kung fu η snake fist (η γροθιά του φιδιού) είναι μια ξεχωριστή τεχνική αυτοάμυνας που πολλοί από εσάς μπορεί
να την έχετε ακουστά από τις παλιές ταινίες του Τζάκυ Τσαν. Δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν εξελίχθηκε όπως άλλες πολεμικές τέχνες,
όμως για αυτούς που τη γνωρίζουν καλά και την έχουν εξασκήσει είναι μία τεχνική με πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα πάνω στην υγεία και στην αυτοάμυνα.
Με τις ασκήσεις αποκτάς εσωτερική δύναμη (ενέργεια - chi), ΄δύναμη, ευλυγισία σε όλες τις αρθρώσεις και στο σώμα, ταχύτητα, και εκτίναξη.
Πάνω στην αυτοάμυνα οι κινήσεις γίνονται απότομα και άμεσα για να μην προλαβαίνει  ο αντίπαλος να αντισταθεί η να αντιδράσει.
Η εσωτερική δύναμη μπορεί να σπάσει η να διαπεράσει οποιαδήποτε εξωτερική (σκληρή) δύναμη που δεχόμαστε πάνω στο σώμα μας αρκεί να γίνει σωστά και στο σωστό timing.
Στο χτύπημα του φιδιού για να βγει η δύναμη σωστά χρησιμοποιούμε  το καρπό και τον αγκώνα μαζί με το υπόλοιπο σώμα και πόδια, όλα αυτά μαζί πρέπει να γίνονται με μία απότομη ΄κίνηση. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχει το φίδι και το κάνει ξεχωριστό από τις άλλες τέχνες κουνγκ φου είναι
πάνω στο fight. Όταν δέχεσαι μία επίθεση δεν χρειάζεται να περιμένεις να δεις το χτύπημα του αντιπάλου για να βγάλεις και την ανάλογη άμυνα.
Τα χέρια κινούνται με κυκλικές και ευθείες κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις δημιουργώντας μπροστά στον αντίπαλο μία ασπίδα, είσαι πάντα καλυμμένος,
αλλά και σε ετοιμότητα για να αιφνιδιάσεις τον αντίπαλο. Η άμυνα γίνετε επίθεση εκεί που δεν το περιμένει.


Μαθαίνουμε τα χέρια μας  να μπορούνε να κινούνται όπως ένα φίδι, μπροστά σε ένα fight να έχουν την ευλυγισία τη δύναμη τη ταχύτητα και την ακρίβεια.
Για τα χτυπήματα χρησιμοποιούμε δάχτυλα, όλα τα σημεία του χεριού, γροθιά, καρπό, αγκώνα, ώμο, πόδια και όλων των ειδών χτυπήματα κυκλικά και ευθεία.
Με τα δάχτυλα χτυπάμε στα μαλακά σημεία. Όταν έχεις δουλέψει τα δάχτυλα σωστά, ΄τότε γίνονται σαν όπλα και θα εύχεσαι να μην σου τύχει ποτέ να τα χρησιμοποιήσεις.
Οποιοσδήποτε στην Ελλάδα θέλει να δει να μάθει η να δοκιμάσει τη τεχνική του φιδιού, η κάποιο μάθημα σαν επίδειξη για να δει και από κοντά στη πράξη τη συγκεκριμένη τεχνική , μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου εδώ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια