O θάνατος του Brandon Lee



O θάνατος του Brandon Lee



Στις 31 Μαρτίου 1993 ο Brandon Lee κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "The Crow" (1994) απαιτείται να γυρίσει μία σκηνή όπου πυροβολείται και σκοτώνεται από τον ηθοποιό Michael Massee με ένα περίστροφο Smith & Wesson Model 629 .44 Magnum το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν ακατάλληλα προετοιμασμένο.  Σε μία προηγούμενη σκηνή το περίστροφο έπρεπε να γεμίσει με ψεύτικα φυσίγγια τα οποία έπρεπε να δείχνουν πραγματικά σε κοντινά πλάνα όπου διακρίνεται καθαρά το βυκίο του περιστρόφου και τα φυσίγγια.  
Τα συγκεκριμένα φυσίγγια διαθέτουν ψεύτικο βλήμα αλλά δεν έχουν γόμωση ούτε καψύλλιο και είναι χρήσιμα στα κοντινά πλάνα γιατί παρέχουν την ρεαλιστική εμφάνιση πραγματικών φυσιγγίων για σκηνές ταινιών δράσης όπου τα φυσίγγια πρέπει να είναι ορατά από μπροστά και το όπλο δεν απαιτείται να πυροβολήσει.  
Το πλήρωμα της ταινίας αντί να χρησιμοποιήσει ψεύτικα φυσίγγια του εμπορίου, δημιούργησε δικά του αφαιρώντας από πραγματικά φυσίγγια  τα βλήματα από τους κάλυκες, άδειασαν την πυρίτιδα και τοποθέτησαν τα βλήματα στους καινούς κάλυκες.  Όταν άδειασαν το περίστροφο ένα βλήμα σφηνώθηκε στο βυκίο του περιστρόφου, έτσι άθελα τους δημιούργησαν μια κατάσταση γνωστή ως φορτίο squib.  Στην μοιραία σκηνή στην οποία ο Michael Massee έπρεπε να πυροβολήσει τον Brandon από απόσταση 3,6-4,5 μέτρων αντάλλαξαν τα ψεύτικα φυσίγγια με αβολίδωτα τα οποία δεν διαθέτουν βλήμα αλλά διαθέτουν γόμωση και καψύλλιο ώστε να κάνουν θόρυβο και να βγάζουν φλόγα ώστε να προσομοιώνουν έναν πραγματικό πυροβολισμό, είτε δεν παρατήρησαν το σφηνωμένο βλήμα στο βυκίο του περιστρόφου είτε δεν αναγνώρισαν τη σημασία αυτού του ζητήματος. Όταν ο ηθοποιός Michael Massee πυροβόλησε τον Brandon το σφηνωμένο βλήμα απορρίφθηκε από το όπλο με σχεδόν την ίδια δύναμη ενός αληθινού πυροβολισμού και καρφώθηκε στο δεξιό πλευρό του άτυχου Brandon, φθάνοντας μάλιστα στην σπονδυλική στήλη.  Ήταν πεσμένος στο πάτωμα με διαφορετικό τρόπο από ότι στις πρόβες, προσπαθώντας μάταια να ειδοποιήσει ότι ήταν χτυπημένος.  Μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Νέου Ανόβερου στο Wilmington της Βόρειας Καρολίνας όπου έφθασε ζωντανός παρά το γεγονός ότι σταμάτησε στον δρόμο η καρδιά του δύο φορές και τον ανένηψαν.  Οι προσπάθειες σωτηρίας του ήταν ανεπιτυχείς και μετά από έξι ώρες χειρουργικής επέμβασης, κηρύχθηκε νεκρός στις 31 Μαρτίου 1993 στις 13:01 μ.μ. Ο Brandon ήταν 28 ετών. Ο πυροβολισμός κρίθηκε ατύχημα λόγω αμέλειας, θάφτηκε δίπλα στον πατέρα του.  Ο θάνατος του, οδήγησε στην επανεμφάνιση των θεωριών συνωμοσίας που περιβάλλουν τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του. 


Πηγές: 

Οπλοκατοχή - Οπλοφορία - Οπλοχρησία και ένοπλες συμπλοκές με πυροβόλα όπλα Συγγραφέας: Αθανασόπουλος Ε. Εκδόσεις: Αρναούτη

https://en.wikipedia.org/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια