Shaolin-Do

 


Shaolin-Do

Το Shaolin-Do είναι μία κινεζική πολεμική τέχνη που προέρχεται από τον ναό Shaolin.  Δημιουργήθηκε από τον Grandmaster Su Kong Tai Djin ο οποίος μεγάλωσε μέσα στον ναό Shaolin και εκπαιδεύτηκε σε όλες τις πτυχές της πολεμικής τέχνης του ναού  Shaolin.

Ο Grandmaster Su Kong Tai Djin γεννήθηκε στην επαρχία Fukien της Κίνας το 1849 με μια σπάνια γενετική κατάσταση που είχε ως αποτέλεσμα ολόκληρο το σώμα του να καλύπτεται με μαλλιά. Οι γονείς του, πεπεισμένοι ότι είχαν γεννήσει έναν δαίμονα, εγκατέλειψαν το βρέφος σε ένα κοντινό δάσος. Μια ομάδα περαστικών μοναχών άκουσε τις κραυγές του μωρού και ότι συνειδητοποίησε ότι ήταν άνθρωπος και τον έφερε στο Ναό Shaolin. Δεδομένης της εμφάνισης του παιδιού, οι μοναχοί ήξεραν ότι δεν θα υιοθετηθεί από καμία οικογένεια και αποφάσισαν να μεγαλώσουν το παιδί.

Αυτή η κατάσταση ήταν μοναδική από όλους τους άλλους επειδή ο Su Kong Tai Djin μεγάλωσε από τη γέννηση του στο ναό. Δεν μεγάλωσε μόνο έχοντας κατά νου τα ιδανικά των μοναχών, δεν περιοριζόταν στις σπουδές του σε έναν δάσκαλο. Αντιμετωπίστηκε ως ο αγαπημένος γιος του καθενός και μπορούσε να σπουδάσει με οποιονδήποτε. Οι δάσκαλοι απάντησαν στον σπάνιο ενθουσιασμό του για μάθηση και γρήγορα κατέκτησε εκατοντάδες φόρμες, κάτι που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ από κανέναν άντρα πριν.

Ο Su Kong Tai Djin δίδαξε πολεμικές τέχνες τον Ie Chang Ming ο οποίος έγινε δεκτός στον ναό σε νεαρή ηλικία.  Ο Ie Chang Ming πέρασε όλο τον χρόνο μαθαίνοντας τις πολεμικές τέχνες, ειδικά το σύστημα Golden Snake. Μετά το θάνατο του Su Kong Tai Djin, ο τίτλος του Grandmaster μεταβιβάστηκε στον κορυφαίο μαθητή του, Ie Chang Ming.

Grandmaster Sin Kwang The


Αργότερα μετά την καταστροφή του ναού ο Grandmaster Ie Chang Ming θέλοντας να δημιουργήσει οικογένεια παντρεύτηκε, μια μέρα  επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε την γυναίκα του να δέχεται επίθεση από μερικούς στρατιώτες. Αφού σκότωσε δέκα από αυτούς, για να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου έφυγε στο Μπαντούνγκ της Ινδονησίας και τελικά ίδρυσε ένα σχολείο Shaolin εκεί.  Στην Ινδονησία, η ινδονησιακή κυβέρνηση απαγόρευσε τη διδασκαλία των κινεζικών, αλλά όχι των ιαπωνικών, πολεμικών τεχνών, για να αποφύγει η σύγκρουση με την κυβέρνηση, ο Grandmaster Ie Chang Ming πρόσθεσε την ιαπωνική λέξη, Do στο Shaolin για να την μεταμφιέσει ως ιαπωνική τέχνη και όχι ως κινεζική τέχνη.  Επίσης υιοθέτησε επίσης το ιαπωνικό gi (στολή) και το σύστημα κατάταξης ζωνών που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα προς τιμήν του.  

Ο Grandmaster έγινε διάσημος σε ολόκληρη την Ινδονησία για τις ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες, ειδικά για την εκπαίδευσή του στην σιδερένια παλάμη, το υψηλό επίπεδο διαλογισμού του και την κυριότητά του στο σύστημα Golden Snake.  

Grandmaster Sin Kwang The

Grandmaster Sin Kwang The


Grandmaster Ie Chang Ming μεταβίβασε την τέχνη Sin Kwang The.  Ο Sin Kwang The γεννήθηκε στο Bandung της Ινδονησίας το 1943 από Κινέζους γονείς που μετανάστευσαν στην Ινδονησία όταν ανέλαβε την κυβέρνηση της Κίνας το κουμμουνιστικό κόμμα.  Έγινε δεκτός ως μαθητής του Ie Chang Ming σε ηλικία επτά ετών αφού υποβλήθηκε σε διάφορα τεστ για να δοκιμαστεί η ιδιοσυγκρασία, η συμπεριφορά η επιμονή και η αντοχή του. 





Ο Sin Kwang The εκπαιδεύτηκε στην πολεμική τέχνη κάτω από δύσκολες και σκληρές συνθήκες που απαιτούσαν τεράστια ψυχική και σωματική δύναμη.  αφού είχε αποδείξει την εμπιστοσύνη του στον δάσκαλό του και ενίσχυσε τις φυσικές του ικανότητες σε ηλικία δεκατριών ετών δοκιμάστηκε με ένα εξαιρετικά δύσκολο τεστ για τη μαύρη ζώνη.  Καθώς η εκπαίδευσή του συνεχίστηκε, οι ικανότητες του Sin The αυξήθηκαν πολύ ο Grandmaster Ie άρχισε να τον καλλωπίζει για να γίνει ο επόμενος grandmaster του Shaolin-Do.  Ο ρυθμός της προπόνησης έγινε ξέφρενος, ο Grandmaster Ie άρχισε να τον διδάσκει διάφορες φόρμες, αμέτρητες ασκήσεις κατάρτισης και διαλογισμού, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης Liu Fu Tao ή Sixth Sense.

Το 1964, ο Master Sin ετοιμαζόταν να φύγει για το Βερολίνο της Γερμανίας για να σπουδάσει μηχανική και φυσική. Αλλά η έξαρση μιας πολιτικής κρίσης στη Γερμανία (η ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου) άλλαξε τα σχέδιά του. Ένας φίλος της οικογένειας, ο οποίος ήταν καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκυ, έπεισε τον Master Sin και τους γονείς του ότι θα μπορούσε να αποκτήσει ίση εκπαίδευση με πολύ φθηνότερο κόστος. 

Ο Μάστερ Sin πέταξε στο Σινσινάτι του Οχάιο και πήρε ταξί στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, το οποίο του κόστισε όλα τα χρήματα που είχε. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Τρανσυλβανίας και λίγο αργότερα άρχισε να διδάσκει το Shaolin-Do, χωρίς τη γνώση του δασκάλου του ή την άδεια για να συμπληρώσει το εισόδημά του.  Ο Grandmaster Ie έμαθε αργότερα για τη διδασκαλία του και μετά από βαθιές αλληλογραφίες.

Grandmaster Sin Kwang The


Το 1968, η εκπαίδευσή του ολοκληρώθηκε και ο Grandmaster Ie απένειμε τον Master Sin The την μαύρη ζώνη 10ου βαθμού και την κόκκινη ζώνη του Grandmaster.  Ο Sin Kwang The είχε γίνει ο νεότερος Grandmaster στην ιστορία των πολεμικών τεχνών Shaolin! Ο Grandmaster Sin The συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι και είχε σχεδόν ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στην πυρηνική μηχανική όταν ο Ie Chang Ming πέθανε το 1976 σε ηλικία 96 ετών. Ο Grandmaster Sin παραιτήθηκε από τις σπουδές του και αφιέρωσε όλο τον χρόνο του στη διδασκαλία της τέχνης του Shaolin-Do.

Το σύστημα Shaolin-Do όπως διδάσκεται σήμερα αποτελείται από περισσότερα από πενήντα στυλ και εννιακόσια σχήματα. Από αυτό το τεράστιο υλικό, οι σημερινοί ασκούμενοι λαμβάνουν μια ευρεία εκπαίδευση πολεμικών τεχνών που καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της φιλοσοφίας και της τεχνικής των πολεμικών τεχνών. Το πρόγραμμα σπουδών Shaolin-Do διδάσκει στους ασκούμενους του υγιείς βασικές αρχές και παρέχει σε κάθε ασκούμενο την κατάλληλη ψυχική και σωματική πρόκληση για το επίπεδο της εκπαίδευσής τους.

Το Shaolin-Do είναι μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη, παρέχοντας στους επαγγελματίες του τεχνικές αυτοάμυνας που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο. Το Shaolin-Do ενισχύει το σώμα και οξύνει το μυαλό, οδηγώντας σε μια μακρύτερη, πιο παραγωγική και υγιέστερη ζωή.  Είναι το πιο ολοκληρωμένο σύστημα πολεμικών τεχνών στον κόσμο.  Το Shaolin-Do ξεκινά με την εισαγωγή των μαθητών του σε βασικές έννοιες πολεμικών τεχνών Shaolin. Το υλικό είναι οργανωμένο έτσι ώστε οι αρχάριοι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να μάθουν τεχνικές ζώων, άδειων χεριών, εσωτερικών ασκήσεων και τεχνικές όπλων που είναι απλές και εφαρμόζονται εύκολα. Ο σκοπός είναι να οικοδομήσει ο ασκούμενος μια σταθερή βάση που να δίνει έμφαση στην κατάλληλη τεχνική, στη στάση, στο πνεύμα και στη βασική πρακτική αυτοάμυνα.  Ο προχωρημένος μαθητής θα συνεχίσει να μελετά μια μεγάλη ποικιλία στυλ και τεχνικών που όχι μόνο παράγουν έναν καλά στρογγυλεμένο πολεμικό καλλιτέχνη, αλλά και ένα εξαιρετικά καλά ρυθμισμένο σώμα και μυαλό.



Πηγές:
www.shaolin-do.com/history.php

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια