Shaolin Kempo



Shaolin Kempo

Το Shaolin Kempo είναι μια πολεμική τέχνη κινέζικης καταγωγής που έχει επηρεαστεί από διάφορα ιαπωνικά συστήματα καράτε.  Το σύστημα ιδρύθηκε από τον Ολλανδό Μογγολικής καταγωγής Gerard Karel Meijers (Chero Kahn). 

Ο Gerard Karel Meijers  γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1928 στο Ulan-Buhar ως επίσημος διάδοχος του σπιτιού των Μογγολικών ηγεμόνων, αλλά μεγάλωσε χωρίς γονείς σε ορφανοτροφείο Ινδονησίας.  Ως παιδί, έμαθε Qi-Gong από τον μοναχό Tao-Tze. Υιοθετήθηκε από τον Ολλανδό στρατηγό Cornelius Meijers, ο οποίος του έδωσε επίσης το τρέχον όνομά του. Μέσω του θετού πατέρα του, ο Chero Khan μεγάλωσε τις περισσότερες φορές σε στρατιωτικά στρατόπεδα, όπου φυσικά ήρθε σε επαφή με διάφορα συστήματα μάχης.  Επίσης εκπαιδεύτηκε στο μοναστήρι Hiap-Thien-Kiong από τον μοναχό Tu Se Peng Tijing.  Κατά την διάρκεια του πολέμου της Κορέας εκπαιδεύτηκε στο TaeKwon Do. Για περίπου 15 χρόνια ήταν άμεσος μαθητής του Gogen Yamaguchi στο Goju Ryu Karate Do.

Ο Gerard Karel Meijers την δεκαετία 1950 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ολλανδία όπου άνοιξε δικό του σχολείο και ανέπτυξε το Shaolin Kempo συγκεντρώνοντας τις γνώσεις του από τις διάφορες πολεμικές τέχνες που είχε διδαχθεί.  Όταν ήρθε σε επαφή με τον Carl Faulhaber ο οποίος γνώριζε διαφορετικές πολεμικές τέχνες, άρχισαν να εκπαιδεύονται μαζί και ανέπτυξαν περαιτέρω τον Shaolin-Kempo.  

Gerard Karel Meijers (Chero Kahn)


Αν και το Shaolin-Kempo συνδέεται περισσότερο με το kung-fu, o Meijers xρησιμοποίησε όρους από την ιαπωνική γλώσσα για τις τεχνικές και τους βαθμούς καθώς αυτές είναι πιο κατανοητές για τον δυτικό κόσμο και επειδή σε αυτό το σημείο τα ιαπωνικά στυλ ήταν ήδη πιο διαδεδομένα από τα κινέζικα.

Πηγές:
www.kickboxgirls.de/sifumeijers.htm
de.wikipedia.org/wiki/Shaolin_Kempo






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια