ΜΠΡΟΥΣ ΛΑΪ, ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ - He's a Legend; He's a Hero 詠春大兄



ΜΠΡΟΥΣ ΛΑΪ, ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ
He's a Legend; He's a Hero 詠春大兄
aka The Dragon Lives
aka Bruce Lee - Gigant des Kung Fu
aka King of Kung Fu


Original title: Yong chun da xiong
Greek titles: ΜΠΡΟΥΣ ΛΑΪ, ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ / ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ: ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ / ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ Ο ΓΙΓΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΤΕ / ΜΠΡΟΥΣ ΛΑΪ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ / ΜΠΡΟΥΣ ΛΑΪ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ (video title) / ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ (video title)
Genre: Action, Biography, Drama 
Directed by: Wong Sing-Loy
Action directed by: Huang Kuo-Chu
Produced by: Wong Cheuk-Hon
Written by: Ni Kuang, Song Hsiang-Yu
Music by: Anders Nelsson
Production company: First Film Production Company
Country: Taiwan, Hong Kong
Release date: 1976

Starring: Ho Chung Tao (Bruce Li), Caryn White, Betty Chen, Ernest "Curt" Curtis, Su Hsiang, Hsueh Han, Huang Gen-Wei, Jim Burnett, Fred Cargle, Cheng Hoi-Yuen, Lo Man-Kam, Sham Chin-Bo, Ching Li-Wei

Ταινία πολεμικών τεχνών (bruceploitation) με πρωταγωνιστή τον ΜΠΡΟΥΣ ΛΑΪ, πρόκειται για βιογραφική ταινία του ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ με ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Μπρους Λη ζει στην Καλιφόρνια. Ψάχνοντας για δουλειά κάποια στιγμή προσλαμβάνεται ως κομπάρσος σε μία εταιρία παραγωγής ταινιών που γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για το Χονγκ Κονγκ, Βλέπει ότι χρησιμοποιούν κουστούμια και κοτσίδες που προσβάλουν τους Κινέζους τα παρατάει και φεύγει. Κάποια στιγμή γίνεται φίλος με έναν αστυνομικό, που τον συστήνει σε έναν μαύρο αθλητικογράφο τον Χένρι. Ενώ ψάχνει για δουλειά βλέπει στην εφημερίδα ότι γίνεται ένα πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών στο Λονγκ Μπητς, παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα και αντιμετωπίζει τον Αμερικανό πρωταθλητή πυγμαχίας Σαμ Κέρτις και μετά από μία δύσκολη μάχη τον βγάζει νοκ άουτ. Μετά την επιτυχία δέχεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία τηλεοπτική σειρά, αλλά απογοητεύεται γρήγορα και αποφασίζει να επιστρέψει στο Χονγκ Κονγκ για να γυρίσει πραγματικές Κινέζικες ταινίες. Υπογράφει συμβόλαιο με έναν Κινέζο παραγωγό, ενώ συνεχίζει να εξασκείται όλο και ποιο σκληρά. Στο μεταξύ έχει παντρευτεί την Αμερικανίδα Λίντα και δέχεται μία πρόταση του γνωστού του παραγωγού από την Αμερική Τσάρλι. Αρχίζει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας αλλά αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τον διψασμένο για εκδίκηση Κέρτις τον οποίο νικά και άλλους τρεις σκληρούς πρωταθλητές πολεμικών τεχνών τους νικά και δύο από αυτούς δέχονται την ήτα τους και του ζητούν να γίνουν μαθητές του. Οι ταινίες του γίνονται εμπορικές επιτυχίες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα γίνεται όλο και ποιο ιδιότροπος, και αποκτά ερωμένη, την Μπέτι. Το τέλος του όμως πλησιάζει.


 









Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό της ταινίας πατήστε εδώ 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια