Hong Quan Kung Fu




Hong Quan Kung Fu

Το Hong Quan είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή στυλ που διδάσκονται στο ναό Σαολίν και ονομάστηκε προς τιμή του Ming Taizu, του πρώτου αυτοκράτορα της δυναστείας των Ming που ονομαζόταν Hong Wu. Ο Hong Wu ξεκίνησε τη ζωή του ως αγρότης και οδήγησε μια εξέγερση για να ανατρέψει τους Μογγόλους ηγεμόνες της Δυναστείας Yuan. Οι στρατοί του πολέμησαν μια αποφασιστική μάχη στην οροσειρά Song, όπου βρίσκεται ο ναός Shaolin, και μετέτρεψαν το όρος Shaoshi σε φρούριο που ονομάστηκε Yuzhai.

Οι τεχνικές του Hong Quan προέρχονται από τις τεχνικές που ασκούσε ο στρατός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (μέσα του 14ου αιώνα). Πιστεύεται ότι πολλοί από τους στρατιώτες έμειναν στην περιοχή στη συνέχεια και εγκαταστάθηκαν σε διάφορα χωριά, επομένως το Hong Quan είναι απίστευτα διαδεδομένο στην περιοχή, καθώς και σε άλλα μέρη της βόρειας Κίνας.

Υπάρχουν δύο φόρμες Hong Quan, Da (μεγάλη) και Xiao (μικρή), οι οποίες και οι δύο έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και διαφορές στη χρήση.

Σε γενικές γραμμές, το Hong Quan είναι ένα κλασικό στυλ Long Fist που έχει σχεδιαστεί για να μπορείς να πολεμάς ενώ φοράς πανοπλία.

Πηγή:
https://monkeystealspeach.com/shaolin-kung-fu/hong-quan/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια