Cat Zingano



Cat Zingano


H Cat Zingano είναι Αμερικανίδα επιτυχημένη μαχήτρια Μικτών Πολεμικών Τεχνών (ΜΜΑ), η πρώτη γυναίκα που κέρδισε έναν αγώνα UFC με τεχνικό νοκ-άουτ.





Η Zingano γεννήθηκε ως Cathilee Deborah Albert την 1η Ιουλίου 1982, στην Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στα παιδικά της χρόνια έβλεπε πάλη στην τηλεόραση, φοίτησε στο γυμνάσιο Fairview στο Boulder του Κολοράντο όπου σε ηλικία 12 ετών ασχολήθηκε με τα μαχητικά αθλήματα μετά την ένταξή της στην ομάδα πάλης.  Έγινε μέρος και των δύο ομάδων πάλης του Πανεπιστημίου των Κάμπερλαντς (2001) και του MacMurray College και έγινε 4 φορές Παναμερικανική και Εθνική Πρωταθλήτρια.
Το 2007 η Zingano ανακάλυψε το Brazilian jiu-jitsu (BJJ), λίγο αφότου άρχισε να αγωνίζεται και κέρδισε πολλά τουρνουά, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λος Άντζελες και το Κρατικό Πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, μαζί με αρκετούς κρατικούς τίτλους στο Κολοράντο.





Τον Οκτώβριο του 2007, αφού έκανε μερικούς μήνες Brazilian Jiu-Jitsu, η Zingano διαγωνίστηκε στον πρώτο της ερασιτεχνικό αγώνα Mixed Martial Arts και αμέσως κατάλαβε ότι το MMA ήταν κάτι στο οποίο ήθελε να αγωνιστεί.
Στις 13 Ιουνίου 2008 αγωνίστηκε στον πρώτο της επαγγελματικό αγώνα νικώντας την Karina Taylor στον πρώτο γύρο.
Στις 10 Δεκεμβρίου 2010, νίκησε στον δεύτερο γύρο την Carina Damm στο Crowbar MMA: Winter Brawl στο Grand Forks της Βόρειας Ντακότα.
Στη συνέχεια, η Zingano αντιμετώπισε και νίκησε την Takayo Hashi στο Fight To Win: Outlaws στις 14 Μαΐου 2011. 
Αγωνίστηκε επίσης στο Invicta FC και στο Strikeforce.





Στις 13 Απριλίου 2013, η Zingano αγωνίστηκε στον δεύτερο αγώνα γυναικών στην ιστορία του Ultimate Fighting Championship (UFC), νικώντας την Miesha Tate τον τελικό του The Ultimate Fighter 17.

Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο μακριά από το άθλημα λόγω τραυματισμού, η Zingano επέστρεψε στο Octagon το φθινόπωρο του 2014, νικώντας την Amanda Nunes στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, στο UFC 178.





Η Zingano ήταν παντρεμένη με τον Βραζιλιάνο μαύρο-ζωνά του Jiu-Jitsu, Mauricio Zingano, δυστυχώς ο σύζυγός της αυτοκτόνησε στις 13 Ιανουαρίου 2014.
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για τα επαγγελματικά της επιτεύγματα. 
Είναι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο UFC «Fight of the Night» (μαζί με τη Miesha Tate).












Πηγές:
https://playerswiki.com/cat-zingano
https://en.wikipedia.org/wiki/Cat_Zingano

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια