Diana Lee Inosanto


Diana Lee Inosanto 


Η Diana Lee Inosanto είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, κασκαντέρ και πολεμικός καλλιτέχνης.  Επίσης είναι κόρη του διακεκριμένου επαγγελματία του Jeet Kune Do και των Φιλιππινέζικων πολεμικών τεχνών Eskrima, κορυφαίου μαθητή, φίλου και συνεργάτη του Bruce Lee, Dan Inosanto.






Η Diana Lee Inosanto γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1966 στην Καλιφόρνια, ο πατέρας Dan Inosanto προς τιμή του στενού του φίλου και δασκάλου του, Bruce Lee ο οποίος ήταν επίσης νονός της, ονόμασε την πρώτη του κόρη Diana Lee.
Η Diana Lee μεγάλωσε λόγο του πατέρα της, περιτριγυρισμένη από τον κόσμο των πολεμικών τεχνών, μελετώντας πολλά διαφορετικά στυλ όπως Jeet Kune Do και Eskrima, τα οποία διδάχθηκε από τον πατέρα της.





Η Diana Lee είναι παντρεμένη με τον Αμερικανό ηθοποιό, κασκαντέρ και εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών Ron Balicki
Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο πολλών περιοδικών πολεμικών τεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Black Belt Magazine, Martial Arts, Inside Karate, Self Defense, και Inside Kung Fu.
Το 2009 ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς από το περιοδικό Black Belt.





Εκτός από κασκαντέρ και χορογράφος σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές έχει παίξει σε πολλές ταινίες και σειρές, επίσης έγραψε και σκηνοθέτησε την ανεξάρτητη ταινία "The Sensei" (2008).  


Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Diana_Lee_Inosanto

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια