Mariana Juarez


Mariana Juarez

Η María Anastasia Trejo, γνωστή ως Mariana Juárez και ως Mariana "Barbie" Juárez είναι Μεξικανή επαγγελματίας πυγμάχος πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια WBC.





Mariana Juarez γεννημένη στις 29 Ιανουαρίου 1980 στο Μεξικό, είναι η μεγαλύτερη αδερφή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας επαγγελματικής πυγμαχίας, Lourdes Juárez.





Η Juárez έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν πάντα τραυματισμένη, μια μέρα ο πατέρας της της είπε: «Mariana, πρέπει να κάνεις πυγμαχία γιατί πάντα χτυπιέσαι», έτσι ξεκίνησε να προπονείται στην πυγμαχία και είδε πώς το σώμα της άρχισε να δυναμώνει, έπρεπε να υπομείνει τις διακρίσεις από τους συμπαίκτες της στο γυμναστήριο και κάποιους προπονητές που της είπαν ότι έχανε τον χρόνο της καθώς δεν θα έκανε τίποτα στην πυγμαχία.
Η Mariana συνέχισε την προπόνηση και σιγά σιγά κέρδισε τον σεβασμό των άλλων πυγμάχων και προπονητών.





Η Juarez έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο στις 22 Μαΐου 1998, νικώντας με νοκ άουτ (KO) στον δεύτερο γύρο την  Μεξικανή Virginia Esparza.
Είναι πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια WBC, έχοντας τον τίτλο WBC γυναικών flyweight από το 2011 έως το 2012 και τον τίτλο WBC γυναικών bantamweight από το 2017 έως τον Οκτώβριο του 2020.  Από τον Νοέμβριο του 2020, κατατάσσεται ως η δεύτερη καλύτερη ενεργή γυναίκα στην κατηγορία bantamweight στον κόσμο από το περιοδικό "The Ring" και πέμπτη από το "BoxRec". Επίσης κατατάσσεται η ένατη καλύτερη ενεργή γυναίκα στον κόσμο Pound for pound από το περιοδικό "The Ring" και δέκατη από το αμερικανικό πολυεθνικό βασικό καλωδιακό αθλητικό κανάλι "ESPN






Η Mariana είναι παράδειγμα επιμονής, αποφασιστικότητας, δύναμης και πάθους για τον αθλητισμό και τη δουλειά, είναι επίσης προπονήτρια πυγμαχίας, επιχειρηματίας και μοντέλο, καθώς και μητέρα και οικογενειάρχης.









Πηγή: 
https://en.wikipedia.org/wiki/Mariana_Ju%C3%A1rez
http://mujeresmilenio.com/dt_team/mariana-la-barby-juarez/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια