Miesha Tate



Miesha Tate

H Miesha Theresa Tate είναι Αμερικανίδα μαχήτρια Μικτών Πολεμικών Τεχνών (ΜΜΑ), πρώην πρωταθλήτρια Strikeforce Γυναικών Bantamweight και πρώην πρωταθλήτρια Bantamweight γυναικών του UFC, γνωστή για τις εκτεταμένες γνώσεις της στις επίγειες τέχνες, όπως η πάλη, jiu-jitsu και η άμυνα της υποταγής.






Η Tate γεννημένη στις 18 Αυγούστου, 1986 στην Τακόμα της Ουάσιγκτον από μικρή συναναστρεφόταν συχνά με τα αγόρια της γειτονιάς της στις παιδικές χαρές. Ενώ φοιτούσε στο γυμνάσιο Franklin Pierce, αναζήτησε ένα άθλημα για να συμμετάσχει και τελικά επέλεξε την ερασιτεχνική πάλη αντί του μπάσκετ.
Έπαιξε στην ομάδα αγοριών από το πρώτο έτος μέχρι την αποφοίτησή της. 






Ενώ η Tate φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ουάσιγκτον, ένας φίλος της την ενθάρρυνε να παρακολουθήσει μαζί του το κλαμπ Μικτών Πολεμικών Τεχνών. Αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτική τον Μάρτιο του 2006 αγωνίστηκε στον πρώτο της, ερασιτεχνικό αγώνα.





Η Tate  αγωνίστηκε στον πρώτο της επαγγελματικό αγώνα στις Μικτές Πολεμικές Τέχνες τον Νοέμβριο του 2007 στο γκραν πρι γυναικών HOOKnSHOOT μιας νύχτας, νικώντας την Jan Finney, αλλά τέθηκε νοκ άουτ αργότερα τη νύχτα από την ενδεχόμενη πρωταθλήτρια του τουρνουά Kaitlin Young
Καθ' όλη τη διάρκεια του 2008 και του 2009, η Tate αγωνίστηκε σε πολλές μικρές διοργανώσεις.
Η Tate κατέκτησε το Πρωτάθλημα Bantamweight γυναικών FCF 135 λιβρών στις 4 Απριλίου 2009, νικώντας τη Liz Carreiro στον τρίτο γύρο.






Στις 27 Ιουνίου 2008 άρχισε να αγωνίζεται στο Strikeforce, νικώντας την Elaina Maxwell.
Στις 13 Αυγούστου 2010 στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Strikeforce Women's Bantamweight Tournament Champion νικώντας στον εναρκτήριο γύρο του τουρνουά την Maiju Kujala και στη συνέχεια την Hitomi Akano.
Στις 30 Ιουλίου 2011 η Tate στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια νικώντας την Marloes Coenen στον τέταρτο γύρο. Στις 3 Μαρτίου 2012 η Tate έχασε τον τίτλο από την Ronda Rousey.






Τον Φεβρουάριο του 2013 η Tate εντάχθηκε επίσημα στο Ultimate Fighting Championship (UFC), στις 13 Απριλίου παρά τη νίκη στους δύο πρώτους γύρους, η Tate έχασε στον τελευταίο γύρο από την Cat Zingano.
Στις 28 Δεκεμβρίου 2013 έγινε επαναληπτικός αγώνας μεταξύ της Tate και της Ronda Rousey, στο UFC 168 χάνοντας τελικά στον τρίτο γύρο.






Η Miesha Tate μετά από μία σειρά νικηφόρων αγώνων από τον Απρίλιο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2016 σε μία υπεράσπιση του τίτλου της, έχασε από την Amanda Nunes.
Στις 11 Δεκεμβρίου 2016, μετά από ήττα από την Raquel Pennington, η Tate ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τις Μικτές Πολεμικές Τέχνες, για να επιστρέψει στην δράση νικώντας, στις 17 Ιουλίου 2021 την Marion Reneau, αλλά χάνοντας από την Ketlen Vieira στις 20 Νοεμβρίου 2021.


















Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Miesha_Tate

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια