Paige VanZant

 Paige VanZant 



 Paige VanZant 

H Paige VanZant Αμερικανή πυγμάχος, μαχήτρια Μικτών Πολεμικών Τεχνών, μοντέλο και συγγραφέας.



Η VanZant γεννήθηκε στο Dundee του Όρεγκον στις 26 Μαρτίου 1994, μεγάλωσε στο Dayton του Όρεγκον. Οι γονείς της είχαν ένα στούντιο χορού και μεγάλωσε χορεύοντας μπαλέτο , τζαζ και χιπ χοπ για πάνω από 13 χρόνια.




Όσο μεγάλωνε της άρεσε η ύπαιθρος, τα χόμπι της περιλάμβαναν οδήγηση χωματόδρομων και ψάρεμα. Την θεωρούσαν αγοροκόριτσο και στο γυμνάσιο, δεχόταν τακτικά bullying από μια ομάδα κοριτσιών. Ο εκφοβισμός περιελάβανε την κοροϊδία του επώνυμού της Sletten, το οποίο οι μαθητές άλλαξαν σε "Slutton". Τελικά άλλαξε το επώνυμό της νόμιμα σε VanZant λόγω του επίμονου εκφοβισμού. Επέλεξε το "VanZant" γιατί ήταν ένα από τα επώνυμα των μαθητών της μητέρας της και της άρεσε ο τρόπος που ακουγόταν.

Αυτή η εμπειρία της ήταν ένας από τους λόγους που της αρέσει να γνωρίζει πολεμικές τέχνες και  και να έχει την ικανότητα να υπερασπίζεται τον εαυτό της.



Αφού η VanZant μετακόμισε με την οικογένειά της στην Νεβάδα, ψάχνοντας για ένα στούντιο χορού συνάντησε το γυμναστήριο του βετεράνου του UFC Ken Shamrock, όπου άρχισε να εκπαιδεύεται στην πυγμαχία και άλλες πολεμικές τέχνες. Αφού κέρδισε έναν ερασιτεχνικό αγώνα σε ηλικία 18 ετών, αγωνίστηκε στον στον πρώτο επαγγελματικό της αγώνα στο ΜΜΑ στις 30 Ιουνίου 2012, στον τελικό του UWF Tournament of Warriors κέρδισε της Jordan Nicole Gaza στο Corpus Christi του Τέξας. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2012, κέρδισε με ομόφωνη απόφαση την Amber Stautzenberger στο Premier Fight Series 2.




Η VanZant στις 22 Νοεμβρίου 2014 στο Frank Erwin Center στο Austin του Τέξας έκανε τον πρώτο της αγώνα στο UFC νικώντας την Kailin Curran με TKO στον τρίτο γύρο, αποκτώντας αυξημένη δημοτικότητα.

Στις 18 Απριλίου 2015 αντιμετώπισε και νίκησε την Felice Herrig μετά από έναν σκληρό ανταγωνιστικό γύρο.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 στο UFC 191 αντιμετώπισε και κέρδισε την Alex Chambers στον τρίτο γύρο.




Η VanZant αφού έχασε στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 από την Rose Namajunas στο UFC Fight Night 80 και μετά από ένα πέρασμα στο Dancing with the Stars, επέστρεψε στο UFC κερδίζοντας με KO στον δεύτερο γύρο την Bec Rawlings στο UFC στο Fox: Maia vs. Condit, η νίκη χάρισε στη VanZant το πρώτο της βραβείο μπόνους Performance of the Night. Στον επόμενο αγώνα της, στις  17 Δεκεμβρίου 2016 έχασε από την Michelle Waterson.




Στις 14 Ιανουαρίου 2018, έκανε το πρώτο της αγώνα στην κατηγορία κατηγορία flyweight στο UFC Fight Night: Stephens vs. Choi, χάνοντας από την Jessica Rose-Clark αφού έσπασε το χέρι της στον δεύτερο γύρο.

Μετά από ένα χρόνο παύσης από τους αγώνες λόγω σπασμένου χεριού, η VanZant αντιμετώπισε τη Rachael Ostovich στις 19 Ιανουαρίου 2019 παίρνοντας την νίκη στον δεύτερο γύρο.

Μετά από ταλαιπωρία λόγο κατάγματος στο δεξί χέρι αγωνίστηκε με την  Amanda Ribas στις 14 Μαρτίου 2020, χάνοντας τον αγώνα.




Η VanZant τον Απρίλιο του 2018, κυκλοφόρησε τη βιογραφία της, "Rise: Surviving the Fight of My Life" Το βιβλίο περιγράφει την άνοδό της στη φήμη, συμπεριλαμβανομένων των μαχών της στο UFC, των προσωπικών της μαχών και των εμφανίσεων στο Dancing with the Stars.























Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Paige_VanZant

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια