Kick Boxing, ένα άθλημα για όλους...



Kick Boxing

Το Kick Boxing ξεκίνησε από δύο διαφορετικές περιοχές την δεκαετία του 1970 από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 οι αθλητές των παραδοσιακών τεχνών διαπίστωσαν ότι το σύστημα των πόντων που έκρινε τον νικητή δεν ήταν αξιοκρατικό ώστε να κρίνει τις πραγματικές ικανότητες των μαχητών, έπρεπε οι αγώνες να έχουν πλήρη επαφή και ο νικητής να κερδίζει με νοκ άουτ.  Αρχικά φόρεσαν γάντια και έπαιρναν μέρος σε πρωταθλήματα πλήρους επαφής χωρίς ξεκάθαρους κανονισμούς, έπειτα οι αγώνες αυτοί εξελίχθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ρινγκ πυγμαχίας όπου διαπίστωσαν ότι οι αθλητές δεν είχαν την κατάλληλη αντοχή για τέτοιου είδους αγώνες έτσι δανείστhκαν τεχνικές από την πυγμαχία και άρχισαν να προπονούνται όπως οι πυγμάχοι.  Στους αγώνες χρησιμοποιούσαν γροθιές από την δυτική πυγμαχία και λακτίσματα από το karate και το taekwon-do.  Τα λακτίσματα ήταν επιτρεπτά από την μέση και πάνω.  Το αγωνιστικό αυτό στυλ που δημιουργήθηκε ονομάστηκε Full Contact Karate.







Την 1950 ο Ιάπωνας καρατέκα Tatsuo Yamada επηρεασμένος από την δημοτικότητα των αγώνων Muay Thai της Ταϊλάνδης διοργάνωσε αγώνες με λακτίσματα κάτω από την μέση παρόμοιους με αυτούς του Muay Thai όμως λιγότερο επικίνδυνους αφού είχαν αφαιρεθεί τα χτυπήματα με τους αγκώνες και τα γόνατα. Οι αγώνες αυτοί ήταν ο πρόδρομος του σημερινού K1






Στη σημερινή εποχή το άθλημα του Kick Boxing απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές ομοσπονδίες και διοργανώσεις με διαφορετικούς κανονισμούς που επικεντρώνονται κυρίως στα επιτρεπτά λακτίσματα π.x κάτω από τη μέση ή όχι, γονατιές ή όχι κλπ. 






Tα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας ασκούνται στo Kick Boxing απολαμβάνοντας τα οφέλη του. 
To Kick Boxing προσφέρεται για αποτελεσματική καρδιαγγειακή άσκηση, γυμνάζει αποτελεσματικά όλο το σώμα, αυξάνει δραματικά την αντοχή, την δύναμη, σκληραγωγεί τον ασκούμενο, βελτιώνει τον συντονισμό και την ισορροπία και γενικά βελτιώνει την φυσική κατάσταση.






Γυμνάζει το μυαλό βελτιώνει την εγρήγορση  τα αντανακλαστικά και την γρήγορη αντίδραση.
Αναπτύζει την πειθαρχεία και την αυτοσυγκέντρωση
Αποφορτίζει το μυαλό από καθημερινά προβλήματα και είναι ένας καλός τρόπος εκτόνωσης και μείωσης του στρες.
Δυναμώνει σημαντικά την αυτοπεποίθηση και βοηθάει τον έλεγχο του φόβου.
Η προπόνηση είναι διασκεδαστική με μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και ιδανική για όποιον βαριέται το συμβατικό γυμναστήριο.
Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια