Sofia Vergara



Sofia Vergara



Η Sofia Vegara είναι Κολομβιανή ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός, οικοδέσποινα τηλεοπτικών προγραμμάτων, μοντέλο και επιχειρηματίας. Η Sofia ήταν ευρέως γνωστή ως συμπαρουσιάστρια δύο τηλεοπτικών σόου για το ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Univisión στα τέλη του 1990. Ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στην αμερικανική τηλεόραση από το 2013 έως το 2020.




Η Sofia Vergara γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1972 στην Barranquilla, πρωτεύουσα του νομού  Atlántico στην Κολομβία. Σπούδασε αρχικά οδοντιατρική για τρία χρόνια στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας, αλλά σταμάτησε πριν ολοκληρώσει τα δύο τελευταία εξάμηνα πριν από την ολοκλήρωση του πτυχίου της για να αναζητήσει ευκαιρίες στο μόντελινγκ και το show business.





Το 1998 μετά την δολοφονία του αδερφού της μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Η Sofia  ανακαλύφθηκε από φωτογράφο ενώ περπατούσε σε μια παραλία και γρήγορα της παρουσιάστηκαν προσφορές για μόντελινγκ και τηλεοπτική δουλειά, έκανε την πρώτη της εμφάνιση, σε ηλικία 17 ετών, σε μια διαφήμιση της Pepsi που προβλήθηκε στη Λατινική Αμερική. Στη συνέχεια ξεκίνησε σπουδές στο Creative Workshops School of Acting.





Στα 23 της, ήταν μοντέλο πασαρέλας. Από το 1995 έως το 1998, συνδιοργάνωσε μια ταξιδιωτική εκπομπή, Fuera de serie (1995), που της έδωσε την έκθεσή της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος της κινηματογραφικός ρόλος ήταν η εγκληματική κωμωδία Big Trouble (2002). Ο επαναστατικός ρόλος της ήταν ως Gloria Delgado-Pritchett στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Modern Family (2009). Το 2010-2013, έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Emmy για τον καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο σε κωμική σειρά. Η Sofia ζει στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια με τον γιο της.















Πηγές: 
en.wikipedia.org
IMBD


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια