Grandmaster Tae Yun Kim

 


Grandmaster Tae Yun Kim

H Tae Yun Kim 1946 είναι επιχειρηματίας, κινητήριος ομιλητής, συγγραφέας και ιδρυτής του στυλ πολεμικών τεχνών Jung SuWon. Η Dr. Kim  ήταν η πρώτη γυναίκα που έλαβε τον βαθμό του grandmaster στο Τaekwondo. To 2009 εισήχθη στο Hall of Fame του Taekwondo . Ως επιχειρηματίας, η Dr. Kim ξεκίνησε την πρώτη της εταιρεία υπολογιστών το 1985. 

H Kim γεννήθηκε στη Νότια Κορέα στις 2 Φεβρουαρίου 1946, σε εξαθλιωμένες συνθήκες λίγο μετά το τέλος της ιαπωνικής κατοχής στην Κορέα. Συχνά οι γονείς της την άφηναν να φροντίζει μόνη της τον εαυτό της σε νεαρή ηλικία. Σε ηλικία 5 ετών, στην αρχή του Πολέμου της Κορέας, η Kim εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά της. Μετά το τέλος του Πολέμου της Κορέας, πήγε να ζήσει με τον παππού και τη γιαγιά της. Αφού είδε τους θείους της να εξασκούνται στο Taekwondo, άρχισε να ασκείται στο Taekwondo σε ηλικία 7 ετών. Το 1968 η Kim σε ηλικία 22 ετών, μετανάστευσε στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ των ΗΠΑ. Το 1985 ίδρυσε την Jung SuWon  Martial Art Academy




Η Kim έχει συγγράψει βιβλία αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης που δημοσιεύονται σε περισσότερες από 15 γλώσσες. Είναι επίσης Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος της Lighthouse Worldwide Solutions, κατασκευαστής οργάνων μέτρησης σωματιδίων και συστημάτων παρακολούθησης μόλυνσης σε πραγματικό χρόνο. Η Kim ξεκίνησε την εταιρεία το 1982, μετεγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια το 1985, επεκτάθηκε στο Medford του Όρεγκον το 2003.

Το 2003 έλαβε επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Sookmyung Women's University.




Πηγή: https://taekwondo.fandom.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια