Jackie Chan's Stuntmen Association (Sing Ga Ban) 成家班



Jackie Chan's Stuntmen Association (Sing Ga Ban)  成家班

Η Jackie Chan Stunt Team (Sing Ga Ban) γνωστή και ως Jackie Chan's Stuntmen Association δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1970. Αποτελούνταν από ηθοποιούς/κασκαντέρ πολεμικών τεχνών που συνεργάστηκαν στενά με τον Jackie Chan για να αναπτύξουν τις εξαιρετικές σκηνές δράσης για τις οποίες είναι γνωστές οι ταινίες του. Μερικά μέλη ήταν ήδη καθιερωμένοι κασκαντέρ του Χονγκ Κονγκ και πολλοί συνέχισαν να γίνονται οι ίδιοι σταρ της δράσης και σκηνοθέτες.  Aρχικά περιλάμβανε κασκαντέρ και πολεμικούς καλλιτέχνες από το  Χονγκ Κονγκ, πριν επεκταθεί για να συμπεριλάβει διεθνή ταλέντα τις επόμενες δεκαετίες.

Η Jackie Chan Stunt Team ιδρύθηκε το 1976 και προήλθε από τις σχέσεις που διαμόρφωσε ο Jackie Chan στους πρώτους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στις ταινίες δράσης του Χονγκ Κονγκ. Αρκετοί από τους συμπρωταγωνιστές του και τους κασκαντέρ που προσέλαβαν τα κινηματογραφικά στούντιο άρχισαν να συνεργάζονται τακτικά. Αυτό δημιούργησε μια εξοικείωση με τις δεξιότητες και τις ικανότητες του άλλου και ήταν λογικό να γίνουν μια ομάδα εργασίας. Μερικά από τα μέλη είχαν λάβει εκπαίδευση στα σχολεία της Όπερας του Πεκίνου, παρόμοια με τον Jackie Chan.

Μέχρι το 1983, και την κυκλοφορία της ταινίας Project A, η ομάδα κασκαντέρ είχε γίνει μια επίσημη οργάνωση έξι μελών. Η οργάνωση σήμαινε ότι οι κασκαντέρ όχι μόνο λάμβαναν ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και μηνιαίο μισθό και υψηλότερη αμοιβή. Μέχρι την εποχή του Police Story 2 το 1988,  ομάδα είχε επεκταθεί σε περίπου είκοσι μέλη. Αυτή η ενσάρκωση της ομάδας διαλύθηκε το 1990 και στη συνέχεια, μεμονωμένα μέλη συνήφθησαν συμβόλαια και χρησιμοποιήθηκαν κάθε ταινία και όχι όλα τα μέλη που παρέμειναν στη μισθοδοσία. Αυτό επέτρεψε την εμφάνιση ορισμένων νέων προσώπων και την επιστροφή πρώην μελών.

Ο σχηματισμός της ομάδας του Jackie Chan επηρέασε και άλλους στην επιχείρηση να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, ιδιαίτερα τους πρώην συμπρωταγωνιστές και "αδέρφια" του, Sammo Hung και Yuen Biao (οι ομάδες τους stunt γνωστές ως "Hung Ga Ban" και "Yuen Ga Ban" αντίστοιχα).  Άλλοι ηθοποιοί που δημιούργησαν τις δικές τους ομάδες κασκαντέρ περιλαμβάνουν τους Lau Kar-leung, Philip Ko, Stanley Tong και Bruce Law. Η ομάδα κασκαντέρ του Jackie Chan εργάστηκε σε συνεργασία με την ομάδα του Sammo Hung σε ταινίες όπως Dragons Forever, Thunderbolt και Around the World in 80 Days

Η Jackie Chan Stunt Team έχει χρησιμοποιηθεί και σε έναν μικρό αριθμό ταινιών που ο Jackie Chan παρήγαγε αλλά δεν εμφανίστηκε ή δεν συμμετείχε καθόλου, σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται οι ταινίες: The Gold Hunters (1981), Rouge (1988), The Inspector Wears Skirts 2 (1989), Stage Door Johnny (1990) και Angry Ranger (1991).

Πηγές:
www.imdb.com
www.wikiwand.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια