Bao Quan 豹拳 - Leopard Kung Fu



Bao Quan 豹拳 - Leopard Kung Fu

Το Bao Quan (Leopard Kung Fu) είναι μια  κινεζική πολεμική τέχνη από την Νότια Κίνα, μιμούμενη τις κινήσεις της λεοπάρδαλης,  επικεντρώνεται στην επιθετική ταχύτητα και ευκινησία για να νικήσει έναν αντίπαλο.

Το Bao Quan μιμείται τις κινήσεις της λεοπάρδαλης η οποία δίνει έμφαση στην ταχύτητα και την γωνιακή επίθεση, η λεοπάρδαλη δεν βασίζεται στη δύναμη, όπως  η τίγρη, αλλά αντίθετα βασίζεται στην ταχύτητα. Η δύναμη του στυλ πηγάζει από την επιθετική του ταχύτητα. 



Αυτό το στυλ Kung Fu χρησιμοποιεί την "Γροθιά της Λεοπάρδαλης", ένα είδος γροθιάς που χρησιμοποιεί ο μαχητής για χτυπήσει τον στόχο  με το μεσαίο τμήμα των δακτύλων του έναντι ολόκληρης της γροθιάς του, χρησιμοποιείται για τη στόχευση ζωτικών σημείων όπως π.χ του λαιμού όπου μία κανονική γροθιά δεν θα μπορούσε να περάσει. Παρόλα αυτά, το Το Bao Quan Kung Fu χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία από γροθιές, χτυπήματα με αγκώνες και λακτίσματα. Το Bao Quan Kung Fu  χρησιμοποιεί μια σειρά από γρήγορες και αδυσώπητες τεχνικές αντί της προσπάθειας μιας μόνο γροθιάς και οι κινήσεις της λεοπάρδαλης δεν δίνουν έμφαση στα μπλοκαρίσματα αλλά στις αποφυγές που ακολουθούνται από ταχύτατες αντεπιθέσεις.



Πηγή: en.wikipedia.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια