"Black Belt" magazine

photo is from:  blackbeltmag.com



"Black Belt" magazine

Το Black Belt είναι ένα αμερικανικό περιοδικό που καλύπτει τις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα. Το περιοδικό εδρεύει στη Βαλένθια της Καλιφόρνια και είναι ένας από τα παλαιότερα περιοδικά πολεμικών τεχνών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκδόθηκε από τον Mitoshi Uyehara υπό την εταιρεία "Black Belt, Inc." με έδρα το Λος Άντζελες μέχρι το 1973.

Το περιοδικό ιδρύθηκε το 1961 από τον Mitoshi Uyehara ο οποίος είχε εκπαιδευτεί σε αρκετές πολεμικές τέχνες και ήταν 3ο Dan στο Aikido. Ο Uyehara πίστευε ότι οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την πειθαρχία των πολεμικών τεχνών και η αγάπη του για την τέχνη ήταν αυτό που οδήγησε στο να ανοίξει το πρώτο του dojo Aikido στο Λος Άντζελες και στη συνέχεια να δημιουργήσει ένα περιοδικό πολεμικών τεχνών.
Το πρώτο περιοδικό παρήχθη και πωλήθηκε για δέκα σεντ και συντάχθηκε στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού του Uyehara το 1958.

photo is from:  blackbeltmag.com



Ο Bruce Lee συνέβαλε με πολλά άρθρα στη δημοσίευση κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και ο Uyehara ήταν ένα βασικό πρόσωπο στην οργάνωση του υλικού του Lee για δημοσίευση. Η σχέση των δύο ανδρών ήταν αμοιβαία. Ενώ ο Uyehara είδε αμέσως το ταλέντο του Lee, αναγνώρισε την αξία του και τον παρουσίασε στις δημοσιεύσεις του, ο Lee ανταπέδωσε με την πίστη του παρέχοντας άμεσες συνεντεύξεις στον Uyehara μόνο όταν έγινε αστέρι. Οι δύο άνδρες ήξεραν ότι ήταν και οι δύο μειονότητες σε μια τέχνη που δεν ασπαζόταν από τους Αμερικανούς εκείνη την εποχή. Οι δυο τους παρέμειναν στενοί φίλοι μέχρι το θάνατο του Lee. Ο Uyehara δεν είχε ποτέ άλλον καλύτερο φίλο από τον θάνατο του Lee.
Το 1974 Ο Uyehara ίδρυσε τις "Rainbow Publications" με έδρα το Λος Άντζελες, αργότερα Burbank, CA και Santa Clarita, CA, όπου ενεργούσε ως πρόεδρος, αλλά σταμάτησε να ενεργεί ως συντάκτης από τότε. Ο Uyehara μετακόμισε στη Χονολουλού το 1980, από όπου συνέχισε να ενεργεί ως εκδότης μέχρι το 1998.
Το Black Belt κάθε χρόνο εισήγαγε πολεμικούς καλλιτέχνες στο Hall of Fame του.
Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, το περιοδικό υπέστη συχνή αλλαγή στη σύνταξη (Bob MacLaughlin 1974, Rick Shively 1976, Richard Zimmerman 1978, John R. Corbett 1980, John Steward 1980, John Hanson 1981, James Nail 1982-83) εκτελεστικός συντάκτης το 1984, υπηρετώντας μέχρι το 1997. Ο Robert W. Young διαδέχθηκε τον Coleman το 1997-98, λίγο πριν την εξαγορά του περιοδικού από την Sabot Publishing το 1999, και παράμεινε εκτελεστικός συντάκτης από το 2016. Η Sabot Publishing εξαγοράστηκε με τη σειρά της από την Active Interest Media το 2003

Πηγή: en.wikipedia.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια