Bryan Genesse


Bryan Genesse

Ο Bryan Genesse είναι Καναδός ηθοποιός και πολεμικός καλλιτέχνης και χορογράφος πολεμικών τεχνών, περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του στις τηλεοπτικές σειρές "The Bold and the Beautiful" και"Street Justice"



Ο Bryan Genesse γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1964 στο Χάμιλτον του Οντάριο του Καναδά. Ξεκίνησε το ταξίδι του στις πολεμικές τέχνες με προπόνηση στο Taekwon-Do στο Hung Gar Kung Fu και στο Muay Thai.
Ανακάλυψε το ενδιαφέρον του για την υποκριτική όταν έλαβε μέρος σε ένα θεατρικό έργο γυμνασίου, και στη συνέχεια παρακολούθησε τη δραματική σχολή στο George Brown College στο Τορόντο.
Ο Genesee έκανε το ντεμπούτο του στην εφηβική κωμωδία "Loose Screws" του 1985 και έπαιξε μερικούς ρόλους τόσο στην τηλεόραση όσο και σε ταινίες.  Από το 1987 ως το 1989 εμφανίστηκε σε 174 επεισόδια και το 2009 σε άλλα 6 επεισόδια στην πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά "The Bold and the Beautiful" ως Rocco Carner.




To 1991 απογειώθηκε η καριέρα του με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Grady Jameson μαζί με τον Carl Weathers στην Αμερικανική τηλεοπτική σειρά δράσης "Street Justice" όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ικανότητες του στις πολεμικές τέχνες στην τηλεόραση. H σειρά προβλήθηκε σε 43 επεισόδια από το 1991 ως το 1993 σε δύο σεζόν. Ο Genesee εκτός από πρωταγωνιστής στην σειρά, υπηρέτησε και ως χορογράφος μάχης. Η σειρά οδήγησε σε μια αλλαγή εικόνας για τον Genesse, ο οποίος εμφανίστηκε στο εξώφυλλο πολλών περιοδικών πολεμικών τεχνών, όπως το Inside Kung Fu.





Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε μία σειρά ταινιών δράσης που έγιναν από τη Nu Image, μια νέα εταιρεία που τότε βασιζόταν κυρίως στη Νότια Αφρική. Έκανε το ντεμπούτο του για αυτούς στο "Night Siege: Project Shadowchaser II" δίπλα στον Frank Zagarino. Σε αρκετές από τις ταινίες του δεν χρησιμοποιούσε κασκαντέρ, ενώ συχνά χορογραφούσε τις δικές του σκηνές μάχης.




Το 2003, ο Genesse κατά την πρώτη εβδομάδα των γυρισμάτων της ταινίας "Nature Unleashed: Fire" είχε ένα σοβαρό ατύχημα που ουσιαστικά τελείωσε την καριέρα του ως ηθοποιός, υπέστη τραύματα στο γόνατο, τους μηριαίους και την πλάτη με αποτέλεσμα να έχει δυσκολία στο περπάτημα. Χρειάστηκε εγχείρηση και μια μακρά διαδικασία αποκατάστασης που πέρασε στην πατρίδα του, τον Καναδά.



Ο Genesse έχει σοβαρό υπόβαθρο στις πολεμικές τέχνες, η πρώτη του πολεμική τέχνη ήταν το taekwondo, αργότερα εκπαιδεύτηκε στο Hung Gar Kung Fu και στο Μuay Thai. Μετά από μερικές μαύρες ζώνες και δεκατρία χρόνια εκπαίδευση στο Brazilian Jiu Jitsu, απέκτησε τη μαύρη ζώνη BJJ υπό τον δάσκαλο του Jean Jacques Machado. Έχει διδάξει πολεμικές τέχνες και αυτοάμυνα κάτω από ανώτερους εκπαιδευτές. Επίσης έχει διδάξει πολλές αρχές επιβολής του νόμου, ομοσπονδιακούς πράκτορες και σωματοφύλακες κατά τη διάρκεια των ετών διδασκαλίας του και είναι επίσης αδειούχος Executive Protection Specialist στην CA, προσλαμβάνεται ως επαγγελματίας σωματοφύλακας για την προστασία διασημοτήτων, χώρων και VIP.



Αυτή τη στιγμή ο Bryan Genese είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής στο δικό του σχολείο "Venom Brazilian Jiu-Jitsu Academy" στο Stevenson της Καλιφόρνια όπου διδάσκει  Brazilian Jiu-Jitsu και αυτοάμυνα.  




Φιλμογραφία - ταινίες:

The Dead Zone (1983)
Police Academy (1984)
Loose Screws (1985)
Skin Deep (1989)
California Casanova (1991)
Night Siege: Project Shadowchaser II (1994)
Spoiler (1998)
The Company Man (1998)
Operation Delta Force 3: Clear Target (1998)
Cold Harvest (1999)
Traitor's Heart (1999)
The Guardian (2000)
The Alternate (2000)


Πηγές:
en.wikipedia.org
www.36styles.com
www.venombjj.com
www.actionreloaded.com
nasosmartialarts.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια