Τηλεοπτική σειρά "Chuck Norris:Στην υπηρεσία του νόμου" - "Walker, Texas Ranger"



Τηλεοπτική σειρά "Chuck Norris:Στην υπηρεσία του νόμου" - "Walker, Texas Ranger"

Το "Walker, Texas Ranger" είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά δράσης, εγκλήματος που δημιουργήθηκε από τους Leslie Greif και Paul Haggis με πρωταγωνιστή τον Chuck Norris. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από την ταινία του 1983, "Lone Wolf McQuade", με πρωταγωνιστές τους Chuck Norris, David Carradine και Barbara Carrera.
Ο Chuck Norris υποδύεται τον Cordell Walker, έναν Texas Ranger που μαζί με τον συνεργάτη και φίλο του Trivette (Clarence Gilyard Jr.) πολεμούν το έγκλημα στο Ντάλας και σε όλη τη Μεγάλη Πολιτεία του Τέξας.

Η σειρά μεταδόθηκε στο CBS την άνοιξη του 1993, με την πρώτη σεζόν να αποτελείται από τρία πιλοτικά επεισόδια. Ακολούθησαν οκτώ πλήρεις σεζόν με νέα επεισόδια που προβλήθηκαν από τις 25 Σεπτεμβρίου 1993 έως τις 19 Μαΐου 2001. 
Η  σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία και μεταδόθηκε σε περισσότερες από 100 χώρες.
Το 2005 ακολούθησε η τηλεοπτική ταινία "Το Walker, Texas Ranger: Trial by Fire", βασισμένη στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία Aaron Norris με πρωταγωνιστές τους Chuck Norris, Sheree J. Wilson, Judson Mills, Andre Kristoff, Janine Turner και Steven Williams.

Υπόθεση:
Ο Cordell Walker (Chuck Norris) είναι ένας βετεράνος Ρέιντζερ του Τέξας που προστατεύει το Ντάλας από τους κακούς και τους αντιμετωπίσει με τον παλιό τρόπο ο οποίος είναι να τους πολεμήσει ανελέητα χρησιμοποιώντας τα όπλα και τις πολεμικές τέχνες. Δουλεύει επίσης πάνω σε ένστικτα από την παιδική του ηλικία που έζησε σε μια ινδιάνικη φυλή, μετά το θάνατο των γονιών του. Ο James Trivette (Clarence Gilyard Jr.) είναι ο συνεργάτης του, πρώην παίκτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Dallas Cowboys, χρησιμοποιεί τη σύγχρονη προσέγγιση για την εξιχνίαση εγκλημάτων, όπως υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, μη πιστεύοντας στις μεθόδους του Walker. Και οι δύο βοηθιούνται από τον μέντορα και πρώην συνεργάτη του Walker, τον συνταξιούχο RangerCD Parker (Noble Willingham), ο οποίος έχει ένα εστιατόριο-μπαρ και και δίνει συμβουλές στον Walker) για ορισμένες περιπτώσεις. Και όλοι τους εργάζονται για την βοηθό εισαγγελέα την όμορφη Alex Cahill (Sheree J. Wilson).

Original title: Walker, Texas Ranger
Greek title: Chuck Norris:Στην υπηρεσία του νόμου
Genre: Action, Crime, Police procedural
Created by: Albert S. Ruddy, Leslie Greif, Paul Haggis, Christopher Canaan
Starring: Chuck Norris, Clarence Gilyard, Sheree J. Wilson, Noble Willingham, Nia Peeples, Judson Mills, Floyd Westerman, Jimmy Wlcek, Marco Sanchez
Theme music composer: Tirk Wilder, Jerrold Immel
Opening theme: "Eyes of the Ranger" (performed by Chuck Norris)
Country: United States
No. of seasons: 9
No. of episodes: 203 
Producers: Calvin Clements Jr., Bob Gookin, Bruce Cervi, John Lansing, Rick Husky, Garry A. Brown
Running time: 43 minutes
Production companies: Cannon Television, Top Kick Productions, Norris Brothers Entertainment, The Ruddy/Greif Company, Columbia Pictures Television, CBS Productions
Original network: CBS
Original release: April 21, 1993 – May 19, 2001



Πηγές:
en.wikipedia.org
www.imdb.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια