Defendu



Defendu

Το Defendu γνωστό και ως Close Quarters Combat System είναι μια σύγχρονη, βρετανική πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε από τους William E. Fairbairn και Eric A. Sykes πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Είναι ένα άοπλο σύστημα μάχης "σώμα με σώμα" που βασίζεται στην πρακτική εμπειρία σε συνδυασμό κυρίως του Jujutsu με την πυγμαχία, αναπτύχθηκε για να εκπαιδεύσει τη Δημοτική Αστυνομία της Σαγκάης, αργότερα διδάχθηκε  στα Συμμαχικά στρατεύματα στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Με βάση την εκπαίδευση και τις γνώσεις του στην πυγμαχία, την πάλη, το Savate, το Jujutsu, το Judo και τις οδομαχίες στις οποίες συμμετείχε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής του δουλειάς, ο Fairbairn άρχισε να αναπτύσσει το δικό του σύστημα μάχης σώμα με σώμα, αναφερόμενος αρχικά σε αυτό ως "Defendu". Το σύστημα ήταν σχεδιασμένο ώστε να είναι απλό στην εκμάθηση και αποτελεσματικό.  Ο Fairbairn δημοσίευσε το βιβλίο του, "Defendu", το 1926.
Ο Fairbairn κλήθηκε από τους Βρετανούς να βοηθήσει στην εκπαίδευση των συμμαχικών στρατευμάτων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Fairbairn και άλλοι με βάση το σύστημα δημιούργησαν ένα τροποποιημένο στρατιωτικό σύστημα, το "Close Quarters Combat", το οποίο διδάχτηκε στα στρατεύματα. 
Το αρχικό Defendu ήταν προσανατολισμένο στην αυτοάμυνα με αστυνομικές εφαρμογές, ενώ το σύστημα Close Quarters Combat επικεντρώθηκε στην ταχεία εξουδετέρωση του αντιπάλου, με δυνητικά θανατηφόρα δύναμη.
Η στρατιωτικοποιημένη έκδοση του Defendu περιγράφεται στο στρατιωτικό εγχειρίδιο "All in fighting" (1942). Αυτό το βιβλίο εκδόθηκε αργότερα σε πολιτική έκδοση, χωρίς τα κεφάλαια για την καταπολέμηση της ξιφολόγχης και την παρατήρηση τυφεκιού, με τίτλο "Get Tough! How To Win In Hand-To-Hand Fighting. As Taught To The British Commandos And The U.S. Armed Forces".

Το Defendu σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να μαθευτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενθαρρύνει τον ασκούμενο του να τερματίσει μια αντιπαράθεση όσο το δυνατόν γρηγορότερα χρησιμοποιώντας δυνατά συνδυασμένα χτυπήματα σε ζωτικά σημεία του αντιπάλου όπως είναι η βουβωνική χώρα, ο λαιμός, το πλάι του λαιμού, η κνήμη, τα μάτια, τα αυτιά κ.λ.π..


Πηγή: en.wikipedia.org

Photo sourced from: https://medium.com/discourse/james-bonds-self-defense-instructors-fairbairn-sykes-9155af4d612b

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια