Grandmaster Tadashi Yamashita

 


Grandmaster Tadashi Yamashita 


O Tadashi Yamashita γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1941 στην Ιαπωνία.  Όταν ήταν τριών ετών πέθανε ο πατέρας του.  Σε ηλικία οκτώ ετών μετακόμισε με την μητέρα του στην Οκινάβα και έζησε εκεί μέχρι το 1972 όπου μετανάστευσε στην Αμερική.  Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που θεωρεί τον εαυτό του Οκιναβέζο.
Ο Sensei Tadashi Yamashita ξεκίνησε πολεμικές τέχνες σε ηλικία έντεκα ετών με δάσκαλο τον Shugoro Nakazato του Shorin-ryu Shorinkan στη Νάχα της Οκινάβα.  Την ίδια στιγμή άρχισε να εκπαιδεύεται με τον Hanshi Shinpo Matayoshi του Zen Okinawa Kobudo Renmei.  Σε ηλικία 16 ετών απέκτησε την μαύρη ζώνη και το 1960 κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή στο All-Okinawan Shorin-Ryu Grand Sparring Grand Championship.  Το 1963 ο Sensei μετανάστευσε στο Σικάγο. Συνέχισε να κάνει ταξίδια κάθε χρόνο στην Οκινάβα για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του με τους εκπαιδευτές του στο karate και στο kobudo. Το 1968 ο Sensei δοκιμάστηκε μπροστά από τον Chibana Chosen-Sensei και τον Shugoro Nakazato-Sensei για τον 7ο Dan του. Εκείνη την εποχή έγινε ο νεότερος κάτοχος 7ου Dan στην Οκινάβα, στην ιστορία της Ιαπωνίας.  Το 1967 ο Sensei μετακόμισε στην Ιντιάνα και άνοιξε το πρώτο του karate dojo.  Το 1972 ο Sensei μετακόμισε στην Καλιφόρνια και όπου πολλοί κορυφαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Mike Stone και ο Ed Parker παρατήρησαν το ταλέντο και τις ικανότητές του. Εδώ άρχισε η φιλία του Sensei με τον Elvis Presley και τον Bruce Lee.


Έχει αφιερώσει την ζωή του στην εξάσκηση στο Shorin Ryu Karate-Do και στο Kobudo και είναι κάτοχος 10ου Dan.  Είναι πρόεδρος και διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης Karate Shorin-Ryu, πρόεδρος του Ένωσης Zen Okinawan Kobudo Association και  επικεφαλής εκπαιδευτής του Shorin Ryu στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Έχει δημιουργήσει το δικό σύστημα μάχης το Suikendo το οποίο προέρχεται από την μακρόχρονη εμπειρία του στις πολεμικές τέχνες και συνδυάζει πολλές προοδευτικές τακτικές μάχης με παραδοσιακές πτυχές του karate.

O Tadashi Yamashita εκτός από επαγγελματίας εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών έχει κάνει καριέρα ως ηθοποιός αρχικά σε ταινίες Bruceploitation.  To 1974 πρωταγωνίστησε στην ταινία "The Karate", ακολούθησαν δύο συνέχειες το 1974 και το 1975.   To 1977 εμφανίστηκε στην ταινία "Soul of Chiba" μαζί με τον Sonny Chiba.  To 1980 είχε έναν σημαντικό ρόλο στην ταινία "The Octagon" με πρωταγωνιστή τον Chuck Norris.   Το 1985 επίσης σημαντικό ρόλο είχε στο "American Ninja" μαζί με τον Μichael Dudikoff.
O Tadashi Yamashita στις πρώτες του ταινίες έχει πιστωθεί ως Bronson Lee.





Φιλμογραφία:

The Karate (aka Bronson Lee Champion) (1974)
The Karate II (aka The Blind Karate Man) (1974)
The Karate III (1975)
Soul of Chiba (aka Soul of Bruce Lee) (1977)
Seven (1979)
The Magnificent Three (1980)
The Octagon (1980)
The Shinobi Ninja (1981)
Gymkata (1985)
American Ninja (1985)
Sword of Heaven (1985)
Capital Punishment (1991)
American Ninja 5 (1993)
Rising Sun (1993)
Masters of the Martial Arts presented by Wesley Snipes (1998)






Πηγές:
https://www.imdb.com
https://en.wikipedia.org
http://www.tadashiyamashita.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια