Nunchaku



Nunchaku

Το Nunchaku ή Nunchucks είναι ένα παραδοσιακό  όπλο πολεμικών τεχνών  από την Okinawa. Αποτελείται από δύο κοντά ρόπαλα που συνδέονται μεταξύ τους με αλυσίδα ή σχοινί. To  Nunchaku έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως από τις ταινίες του Bruce Lee.

Η προέλευση του nunchaku είναι ασαφής. Η επικρατέστερη άποψη υποστηρίζει ότι αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τους αγρότες της Okinawa ως γεωργικό εργαλείο για τον αλωνισμό του ρυζιού. Το Nunchaku είναι ένα όπλο που περιέχεται στο Kobudo της Okinawa όπως και άλλα γεωργικά εργαλεία.

Τα ρόπαλα στα παραδοσιακά Nunchaku είναι περίπου 30 εκατοστά σε μήκος αλλά υπάρχουν και μικρότερα σε μέγεθος μακρύτερο σχοινί ή αλυσίδα, τα ρόπαλα στο Nunchaku είναι ξύλινα, στρογγυλά ή οκταγωνικά. 

Το Nunchaku είναι ένα καταστροφικό όπλο, ο μαχητής που τα χρησιμοποιεί, χτυπάει στοχεύοντας ευάλωτα σημεία του αντιπάλου, επίσης το χρησιμοποιεί για να μπλοκάρει και παγιδεύει τον αντίπαλο.

Το Nunchaku είναι ένα πρακτικό όπλο αλλά και ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως λόγω της διάδοσης του από τον κορυφαίο πολεμικό καλλιτέχνη Bruce Lee. O Bruce Lee χρησιμοποίησε το Nunchaku αρχικά στην τηλεοπτική σειρά "The Green Hornet" (1966-1967) και αργότερα στις ταινίες του: "Fist of Fury" (1972), "Way of the Dragon" (1972), "Enter the Dragon" (1973) και "Game of Death" (1978).






Πηγή :en.wikipedia.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια