Panantukan / Φιλιππινέζικη πυγμαχία



Panantukan / Φιλιππινέζικη πυγμαχία

Το Panantukan γνωστό ως "Φιλιππινέζικη Πυγμαχία" ή "Βρώμικη Πυγμαχία", με πρακτική προσέγγιση, εστιάζοντας στην αυτοάμυνα και την επιβίωση σε πραγματικές καταστάσεις.


Το Panantukan είναι ένα σύστημα άοπλης μάχης, επιθετικό και εξαιρετικά καταστρεπτικό για τον αντίπαλο, προσανατολισμένο στην μάχη του δρόμου αποτελούμενο από πυγμαχικούς συνδυασμούς, χτυπήματα με την γροθιά την παλάμη και τους αγκώνες αλλά και χαμηλά λακτίσματα και χτυπήματα με τα γόνατα με στόχους τα μάτια, τον λαιμό, το ηλιακό πλέγμα, τα γεννητικά, την ουροδόχο κύστη, τα νεφρά και διάφορα πλήγματα σε νευρικούς στόχους και μαλακούς ιστούς.
Eίναι απλό, εύκολο και απόλυτα πρακτικό. Aκολουθεί την ροή της κίνησης χωρίς να την διακόπτει στις μεταβολές της μάχης όπου προσαρμόζεται φυσικά και αντιδρά αβίαστα, αντιμετωπίζοντας τον αντίπαλο ρεαλιστικά σε κάθε κατάσταση. 
Η ανάπτυξη του Panantukan εντοπίζεται στην προ-αποικιακή περίοδο στις Φιλιππίνες, όπου οι φυλετικές κοινότητες χρησιμοποιούσαν διάφορες μορφές μάχης σώμα με σώμα για αυτοάμυνα και πόλεμο. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι τεχνικές αναμειγνύονται με άλλες πολεμικές τέχνες, όπως το Kali, το Eskrima, το Arnis και το Silat. Τα περισσότερα Φιλιππινέζικα συστήματα δεν το διδάσκουν αυτεξούσιο, αλλά ως μέρος των προγραμμάτων τους, δίνοντας του μικρή ή μεγαλύτερη έμφαση, αποκλειστικά ως μέθοδο άοπλης μάχη.
Το Panantukan είναι απλό, εύκολο και απόλυτα πρακτικό. Aκολουθεί την ροή της κίνησης χωρίς να την διακόπτει στις μεταβολές της μάχης όπου προσαρμόζεται φυσικά και αντιδρά αβίαστα, αντιμετωπίζοντας τον αντίπαλο ρεαλιστικά σε κάθε κατάσταση. 


Πηγές:
fmagreece.com
www.combatdefencesystems.com
www.jkd.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια