Sai



Sai 

To Sai είναι ένα παραδοσιακό όπλο που χρησιμοποιείται κυρίως στο Kobudo της Okinawa.

To Sai  είναι ένα όπλο πολεμικών τεχνών που μοιάζει με τρίαινα , το σχημά του βοηθάει στις παγιδεύσεις άλλων όπλων όπως των σπαθιών. Χρησιμοποιείται κυρίως στο Kobudo της Okinawa στο ninjutsu και στις πολεμικές τέχνες της Νότιας Κίνας. Η βασική μορφή του όπλου είναι αυτή ενός αιχμηρού μεταλλικού δοντιού με δύο αιχμηρές και κυρτές πλευρικές οδοντώσεις που προεξέχουν από τη λαβή. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι  Sai με διαφορετικές οδοντώσεις για παγίδευση και μπλοκάρισμα.

Το Sai είναι ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, για την παγίδευση σπαθιών και άλλων όπλων ανάμεσα στα δόντια του, πιστεύεται ότι προήλθε από ένα απλό δίκρανο, το οποίο το χρησιμοποιούσαν για να μαζεύουν το σανό. Ως όπλο το χρησιμοποιούσαν σε ζευγάρι κυρίως ως άμυνα ενάντια σε επιθέσεις με σπαθιά.

Στην Okinawa  το Sai χρησιμοποιήθηκε από την εγχώρια αστυνομία για τη σύλληψη εγκληματιών και για τον έλεγχο του πλήθους. Η χρήση του Sai στις πολεμικές τέχνες της Okinawa βελτιώθηκε το 1668 από έναν πρίγκιπα της Okinawa, τον Moto Chohei

Πηγέs:
en.wikipedia.org
blackbelt.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια