Tae Bo



Tae Bo


Το Tae Bo είναι ένα σύστημα εκγύμνασης σώματος που αναπτύχθηκε από τον Αφροαμερικανό ασκούμενο στο taekwon-do, Billy Blanks που ενσωματώνει τεχνικές πολεμικών τεχνών με γρήγορο ρυθμό και είναι σχεδιασμένο για την προώθηση της φυσικής κατάστασης. Το Tae Bo έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του 1990.

Ο Billy Blanks ξεκίνησε εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες σε ηλικία έντεκα ετών αρχικά στο karate και το taekwon-do. Έχει λάβει μέρος σε αναρίθμητους αγώνες διάφορων πολεμικών τεχνών σημειώνοντας πάνω από 300 νίκες. Aναδείχθηκε 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής karate, ο πρώτος πρωταθλητής Ερασιτεχνικής Αθλητικής Ένωσης το 1975, ο Πρωταθλητής Πυγμαχίας με Χρυσά Γάντια της Μασαχουσέτης το 1984 και Πρωταθλητής Πρωταθλητών στο Golden Gloves Tri-State. Ήταν αρχηγός της Ομάδας karate των Ηνωμένων Πολιτειών και κέρδισε πάνω από 30 χρυσά μετάλλια σε διεθνείς αγώνες. Ήταν ο νούμερο 1 ή νούμερο 2 βαθμολογημένος μαχητής καράτε πλήρους επαφής στις Ηνωμένες Πολιτείες για σχεδόν επτά συνεχόμενα χρόνια. Το 1982, ο Billy Blanks τιμήθηκε με την εισαγωγή του στο Karate Hall of Fame.


Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ανέπτυξε το Tae Bo ένα σύστημα εκγύμνασης συνδυάζοντας τον χορό με στοιχεία από τις πολεμικές του τέχνες κυρίως από το karate το taekwon-do και την πυγμαχία. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, κυκλοφόρησε μια σειρά βίντεο,  μέχρι το 1999, υπολογίζεται ότι 1,5 εκατομμύρια σετ βίντεο είχαν πουληθεί από τηλεοπτικά ενημερωτικά διαφημιστικά σποτ που προβάλλονταν συχνά. 
Ο Blanks άνοιξε ένα γυμναστήριο στο Λος Άντζελες για να διδάξει το Tae Bo. Αργότερα προσέλκυσε πελάτες διασημοτήτων όπως η Paula Abdul, και η δημοτικότητα του Tae Bo αυξήθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο.


Το όνομα Tae Bo προέρχεται από από τα αρχικά των δύο κύριων πολεμικών τεχνών που αποτελούν την βάση του συστήματος εκγύμνασης: Τaekwon-do και Boxing.
H προπόνηση στο Tae Bo είναι υψηλής έντασης και περιλαμβάνει αερόβιες ασκήσεις που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος με βασικές χορογραφίες. 


Το Tae Bo αποτελεί μια εξαιρετική καρδιαγγειακή άσκηση, γυμνάζει όλο το σώμα και δυναμώνει τους μυς, βελτιώνει την ισορροπία, την ευελιξία, τον συντονισμό και την δύναμη. Βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και την σωστή λειτουργία της καρδιάς.
Μια ωριαία προπόνηση Tae Bo θα κάψει 500 έως 800 θερμίδες, σε σύγκριση με τις 300 έως 400 θερμίδες που καίγονται με ένα πιο συμβατικό μάθημα αεροβικής.

Το Tae Bo αυτή τη στιγμή διδάσκεται σε όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.





Πηγές:
en.wikipedia.org
www.imdb.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια