OKINAWA TE TAI KARATE DO


Okinawa Te Tai Karate-Do

Το Okinawa Te Tai Karate Do είναι ένα συνθετικό, σύγχρονο, εκρηκτικό σύστημα καράτε που αντλεί τεχνικές από το Uechi Ryu το Seidokan αλλά και από άλλα συστήματα καράτε, αναμεμιγμένες με jiu jitsu. Περιλαμβάνει αρκετά άοπλα και ένοπλα kata, τεχνικές αυτοάμυνας, αναπνοής σπασίματα και kobudo. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Okinawa Te Tai είναι η σκληρή εκπαίδευση και η πειθαρχία.
Το δημιούργησε ο μάστερ Βασίλης Ζαχόπουλος (ο οποίος έμαθε καράτε από τον μάστερ Les Meyo) τα τέλη της δεκαετίας του '60 στην Αμερική και έκανε διάσημο στην Ελλάδα τις δεκαετίες του '70 και ΄80 μέσα από αναρίθμητες επιδείξεις και πρωταθλήματα. Την δεκαετία του ΄80 οι σχολές του Okinawa Te Tai ήταν πάνω από 130 σε όλη την Ελλάδα. Επίσης διδάχθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στην Στρατονομία και στα σώματα ασφαλείας.



Ο Βασίλης Ζαχόπουλος δέχθηκε έναν ανελέητο πόλεμο από τους επικριτές του, είναι όμως γεγονός ότι έκανε διάσημο το καράτε στην Ελλάδα όσο κανένας άλλος και όταν κάποιος μιλούσε για καράτε εννοούσε το καράτε του Ζαχόπουλου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια